Thursday, 14 January 2016

KETAM TELUR ASIN NEW PAK YA CORNER GALAXY AMPANG



KELMARIN selepas memotong rumput penulis pun berlarian ke Taman Dagang kerana terasa hendak meratah ketam. Penulis pesan ketam telur asin di restoran New Pak Ya Corner Chinese Muslim Foods saja sudah.

Nota lalat penulis. Sebenarnya penulis baru saja terima kalendar rekaan penulis sendiri. Dan penulis juga berasa ingin membuat mini giveaway kecil-kecilan. Sila tunggu entri selanjutnya.

Nota rujukan lalat. Jika ada sesiapa mencari resepi ketam goreng masak cili telur asin, silalah berklik ke SINI.

Blog bukanlah hakmilik kekal.


37 comments:

  1. Sy tau msk ketam telur asin tu wak.
    *angkat tgn tinggi2. Hehe..
    Kat restoran mahal. Buat snirilah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aisehh naper maksiti x ckp, lenkali tapau yee., ;p

      Delete
  2. wak ratah ketam je ke wak? ish2 dhla ketam tu menggoda sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ratah je la mak Dana ., sementara ade gigi., hikhik2

      Delete
  3. TAMAN DAGANG KEDAI MANE? NAK PEGI MAKAN JUGAK!
    KALAU GA bagi kalneder saya nak join!

    ReplyDelete
    Replies
    1. restoran pakyah kat galaxy ampang tmn dagang ye makk., kalo dh pegi nnti mak jgn lupa review., hehe2

      Delete
  4. Replies
    1. tenok gmbr ketam pon sedap kann., nyummyum2

      Delete
  5. wahh sdp tgk..

    yeke t jgn lupa kabor naaa GA tuu..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mini GA tu skjap lagi erk., jgn lupa singah sini selalu., ;p

      Delete
  6. tengok ketam rupanya dah lama tak makan ketam.hehehe.minggu ni kena cari ketamlah jawabnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke je mak, carik jgn x carik, pastu review dlm blog yee., kihkih

      Delete
  7. baru jer makan wak....tapi rasa2 jer makan banyak kan jadi lain plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan banyak ketam jadi ape mak nasa tuuh., huhu2

      Delete
  8. sedapnya ketam telor asin xpernah merasa lagi siankan..tulah xnak wak belanja makpah yg semekin ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aisehh makPah, beli je ketam batu kat pasar buat sendiri kat umah lagi menyelerakan dan meriah., hehe2 google je ramai dah siap resepi., ;p

      Delete
  9. kecik2 dulu mkn ketam dah besar ni mmg tak suka ketam ... ari tu kopek ketam utk anak mak die tak dpt mkn nasi ngan tangan seminggu ... injured !!! huaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tangan injured makan pakai sudu je mak., harhar2 ke ade org suapkan., ;p

      Delete
  10. sedapnye wak ketam tu..wah wak design sendirik ye kalender tu..cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar je design sendirik, kalendar tu pakai template kedai photobook jak., hakhak2

      Delete
  11. saya ada salin resepi nye wak tapi blom cuba masak lagi...kene beli jerat ketam dulo... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke lettew mak nnti jgn lupa tunjuk gmbr n review ketam mak dlm blog makgaramgula tu yee., hehe2

      Delete
  12. Terliur tengok ketam telur asin tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo terliur je kene gi order mak., masak sendiri kat umah pon bolehh., hehe2

      Delete
  13. aiseh wak, saya selalu lepak wayang ngan karaoke kat galaxy tu..tapi area ni susahnya lahai nak dapat parking

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh parking tepi longkang depan ibupejabat polis daerah ampang tuu., kuikui2

      Delete
  14. Kali pertama makan ketam lembut bersalut telur masin, awal tahun hari tu wak.. on my anibeseri di masak sendiri oleh chef hb.. untung kan.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. Assalam. Sedap eh ketam tu.. tambah yang ada telur kat dalam.. lagi syok. Kalau pandai, saya pun nak design kelender saya sendiri.. boleh ajar?

    ReplyDelete
  16. Assalam. Sedap eh ketam tu.. tambah yang ada telur kat dalam.. lagi syok. Kalau pandai, saya pun nak design kelender saya sendiri.. boleh ajar?

    ReplyDelete
  17. Sedapnya ketam..
    Presentation wak ni yg menggoda sangat..

    ReplyDelete
  18. Ni makanan wajib order ni.. Ketam telor masin. ;)

    ReplyDelete
  19. macam sedap ja ketam telur masin tu.. selalu pi taman dagang, makan kat food court ja... jeling2 ja restoran Chinese Muslim ni.. heh2

    ReplyDelete
  20. Masyallah sedapnya ketam telur asin tu wak...terus kepingin pulak....
    Wah kat rumah ceruk mesti sana sini ada stok kalender kan hihi

    ReplyDelete
  21. Errmmm... nampak yummy sangat Wak.
    Terliur dibuatnya

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly