Sunday, 9 April 2017

ASSALAMUALAIKUM USTAZAH DAN KARIPAP KAMBING PALING SEDAP DAN ROTI OVEN TRADISIONAL DI SALAHUDDIN BAKERY JALAN DHOBY JB

Sila goyangkan inul untuk lihat gambiran lama 2014 & 2015. Lokasi: SJK Cina Nam Heng Masai Johor Malaysia.

Ahad pagi sudah berlarian ke sekolah cina anak lanang bocah cilik untuk mengambil buku penyata (baca, report book).

Untuk baca SCHOOL REPORT CARD COLLECTION DAY 2015, sila menconteng di SINI.
Untuk baca 南兴国民型华文小学 SJK (C) NAM HENG 2014, sila salin di SINI.

Tengahari sempat lagi berlarian ke Jalan Dhoby JB kerana isteri penulis (yang itu) sudah seminggu bergulingan hendak membeli roti buku oven tradisional dan karipap kambing paling sedap dan fofuler di Salahuddin Bakery. Penulis layankan sahaja. Terimakasih kepada blog Knizam | Karipap Kambing Paling Sedap & Roti Buku Oven Tradisional di Salahuddin Bakery | 1937 | Jalan Dhoby | Johor Bahru | Johor Darul Takzim | Malaysia. Kedai roti yang buruk dan klasik, tapi pelanggan memanglah ramai keluar masuk.



Usai beli roti yang isteri penulis idamkan, singgah makan tengahari di kedai mamak bersebelahan. Usai makan, tiba-tiba anak lanang bocah cilik ada bercerita yang dia kena buli di sekolah agamanya. Penulis pun apa lagi, berlarian lah pula di sebelah petang ke sekolah agama. Nasib baiklah ustazah kelas anak lanang bocah cilik itu muda, cantik dan jelita dan bertudung labuh pula. Maka sejuklah sedikit hati penulis.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Alisah and Hidayah (left or right?), his girlfriends and classmates of 2017, SJK Cina Nam Heng Masai Johor Malaysia.

Karipap Kambing Paling Sedap & Roti Buku Oven Tradisional di Salahuddin Bakery, No. 26, Jalan Dhoby, Johor Bahru, Johor Darul Takzim, Malaysia

Karipap Kambing Paling Sedap & Roti Buku Oven Tradisional di Salahuddin Bakery, No. 26, Jalan Dhoby, Johor Bahru, Johor Darul Takzim, Malaysia

Karipap Kambing Paling Sedap & Roti Buku Oven Tradisional di Salahuddin Bakery, No. 26, Jalan Dhoby, Johor Bahru, Johor Darul Takzim, Malaysia

Google maps location (jangan cakap wak tak payung) :

4 comments:

  1. "Nasib baiklah ustazah kelas anak lanang bocah cilik itu cantik dan jelita dan bertudung labuh pula. Maka sejuklah sedikit hati penulis"

    Ada terbaca satu komen ni Wak, berbunyi begini, "kalo semua org nak yg hensem., abess org yg x hensem x lawo x jeliterr saper yg nak uools., huhu2"


    Hmmmm... terimgt pula satu pepatah petitih yg berbunyi....


    Ada terbaca satu komen ni wak berbunyi begini, "

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanns cikkay,,

      tapi ade ustaz poyo tu ckp, "x cantik x jeliter xper, mlm bole tutup lampu.," ammvoiii

      Delete
  2. Roti n karipap kambing mesti sedap sangat kat situ kan wak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikot citarasa memasing gak kakPah., kadang2 makanan ni viral je lebih., dlm hearty ❤️ sape yg tahuu., huhu2

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat