Tuesday, 19 January 2016

CREAM-O TART



KELMARIN lapar tahap sederhana ketika bertugas memotong rumput, penulis pun berlarian ke kedai mudah dan senang tujuh sebelas (baca: 7-eleven) itu untuk membeli jajan dan air minuman jus oren. Bila penulis usai membeli biskut itu dan mula menjamahnya ketika sedang memotong rumput barulah penulis perasan bahawa biskut itu bukan jenama Oreo yang terkenal yang selalu penulis beli. Tapi rasa kedua-duanya (Oreo dan Creamo) itu pun lebih kurang sama manisnya potong kaki.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

20 comments:

  1. Tak berapa suka creamo. Rasa dia mcm lg manis dari oreo.

    ReplyDelete
  2. heheheh ni yg ada inti jem tuh...sedap jgk kalau sesekali mkn wak, kalu selalu2 mmg kene potong kaki lah...

    ReplyDelete
  3. Jenama ni kalau makan memang kena bersulam dengan air masak.. manis ya amat.
    Saya memang tak bagi anak2 makan biskut jenama ni dan anak2 sendiri pun tak gemar.

    ReplyDelete
  4. TAKUT NAK MAKAN..ADA KENCING MANIS..HI3

    ReplyDelete
  5. kalau xusik boleh pulang balik sbb lain diminta lain diberi..hak pengguna kan tambah ada gst.

    ReplyDelete
  6. manis sangat tak?
    Nampak macam best...Nampak macam manis sangat

    ReplyDelete
  7. sedap..manis..my favourite

    ReplyDelete
  8. Dah motong rumput haruslah mkn yg manis2 tambah tenaga.

    ReplyDelete
  9. Hahaha, saya suka cream-O sebab byk pilihan rasa..
    beli kt kedai rm2 hinggit je, lagi jimat, xda GST :)

    ReplyDelete
  10. Mana2 pun jenis potong kaki ya wak...hahaha ok lah tu

    ReplyDelete
  11. Kannn manis ya ampun...
    Tapi makan juga...
    Hihihi

    ReplyDelete
  12. salam, oh manis ye belum pernah try. Tapi marketing sekarang letak nama nak sama ja kan..kalau tidak pun warna nak sama

    ReplyDelete
  13. Kalau budak2 memang suka sangat manis2 ni....selalu juga anak2 beli tapi yg biru .

    ReplyDelete
  14. tak suka manis manis.

    p.s suka tengok header tu :)

    ReplyDelete
  15. Tak pernah try lagi oreo perisa ni.

    ReplyDelete
  16. cream-o ni murah sikit dari Oreo, bab rasa sedap Oreo lagi

    ReplyDelete
  17. hahaha.. kedai mudah. memang tak berapa minat makan biskut berkrim

    ReplyDelete
  18. Ini adik beradik dengan kopok kentang Jack n Jill went up the hill, to fetch a pail of water....Erkk..ternyanyi pulak!

    Saya tengok sepintas lalu ingatkan adik beradik si Cremo, aiskrim yang murah-murah gila kat Giant tu! Rupanya bukan gak!

    ReplyDelete
  19. bhahahaha da makan baru prasan ya.. tibai saja Wak.. janji konyang..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly