Tuesday, 24 January 2017

ABAH MINTA MAAF NAK TERLUPA BELIKAN BUKU WORD SEARCH

The new word search book as requested.

Kelmarin semasa penulis ke Key Ell, anak lanang bocah cilik penulis itu sudah memesan hendak beli buku mencari perkataan (baca, Word Search). Bila penulis tiba dirumah, ditanya lah lagi akan buku tersebut. Penulis telah terlupa kerana sibuk menguruskan perpindahan rumah di Key Ell dan rasa bersalah pula. "Tular, saper soh banyak2 dirikan umah ditepi pantai," getus hati penulis. Eyh?

Petang tadi selepas turun dari kapal, dan bila pulang ke gagang, penulis berjanji akan membelikan buku Word Search itu di Kompleks Pasir Gudang. Nasib baiklah anak lanang bocah cilik itu tidak meroyan dan meragam dengan kelemahan memori ayahanda mithalinya. OTL.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Title of the word search book: Fantastics Exhilarating Jumbo Word Search (Cari Kata). Jangan cakap wak tak payong. ;p

Dr Martini's safety shoes. The claim buying the shoes has not been reimbursed yet. Updated. The claim is cleared ;p

A view of the Johor Straits from the ship. Next time, I promise myself,  I shall come back to this spot for beautiful sunset.

Masai town view from on top of the helideck.

29 comments:

  1. Alhamdulillah anak Wak memahami... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyela kan kak PC, cubit peha kiri, peha kanan terasa erk? ;p

      Delete
  2. adoi lamanya tak singgah ke sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maila sini mkcik jingga., bila lagiii

      Delete
  3. Seronok agaknya kerja kapal ni wak ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. keje kapal x sonok ., keje bertani lagi sono kann mkcik

      Delete
  4. nasib la esoknya sempat beli..klo lupa lagi wajib mgamok..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lar., saperlar tak sayang anak., tapi ade mkcik kann ., ;p

      Delete
  5. Len kali jgn pesan kat abah. Pesan kat mak. Kih3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyahh mkcik siti., sebab order kat emak la bapak jadi mangsa nak kene beli., hahar2

      Delete
  6. berpeluh masam tak stoking tu klu pakai full boot gitu ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek eleh mkcik nih., orang pakai spender pon masam je inikan pulak pakai stokin., oops hahar2

      Delete
  7. apa nama buku word search ni? nampak cam bagus sebab ada malay word sekali ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay okay, wak dh letak gmbr book cover kat atas entri tuu., Tajuk buku: Fantastics Exhilarating Jumbo Word Search (Cari Kata). Jangan cakap wak tak payong. ;p

      Delete
  8. Buku yg disukai anak-anak dara kat rumah juga
    Ada bersiri buku ni - seronok buat anak-anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungla mak ada banyak anak-anak dara .. hehe2

      Delete
  9. Mak cik ni pun suka juga buku yang bocah2 tu suka....seronok isi masa lapang :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. sonok mkcik kann., jgn smpi tak berasap dapur sudahh., alalaaaa ;p

      Delete
  10. Pernah beli tapi susah sangat. Tak Settle sampai ke sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat tauk ayam je mkcik kann ., hahar2

      Delete
  11. Dulu rakan serumah saya suka guna buku ini, walaupun dia dah kategori mak2 budak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkcik dok dengan mak2 budak., abes budak2 dok dengan saper? hahar2

      Delete
  12. Dapat juga hajat anak sorang tu tentu syg dia kat ayah mithalinya...dh berusi mmg kerap terlupa wak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg x berusia pon pelupa jugak mak, kan Melayu mudah lupa., hewhew2

      Delete
  13. Ralit melayan buku tu Wak.. lama dah tobat..

    ReplyDelete
  14. Mrs. A pun nak belilah buku tu Wak..
    Kalau tak nak lupa setkanlah reminder kat Iphone Wak tu 'time' tu agak-agak ler..
    Okay jap Mrs. A nak set kat reminder phone sendiri ni ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat