Friday, 18 August 2017

PENGALAMAN JUAL FLAT RUMAH MURAH



Setelah hampir 2 tahun, urusan jual beli flat rumah murah penulis yang sudah berusia 19 tahun di Kulai itu akhirnya selesai. Alhamdulillah.

Untuk baca entri terdahulu pasal Signing SPA and Getting 10% Deposit, sila pasak di SINI.

Sekarang ini tinggal lagi urusan jual beli rumah kondominium penulis di Bukit Belacan saja yang belum selesai.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

14 comments:

  1. Assalamualiakum Wak, gambar header kat tasik, mengingatkan saya kat tasik biru di Bau Sarawak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mkcik nasa tu, itula tasik Biru Bau Sarawak, mesti mkcik x baca entri mingu lepas kann., hahar2

      Delete
  2. URUSAN JUAL BELI RUMAH NI MMG LAMBAT NAK SELESAINYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. YEP KAKPAH, BIAR LAMBAT ASAL UNTUNG., ALHAMDULILLAH DH SELESAI YG SATU NIH ;P

      Delete
  3. oooo...panjang prosesnya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk proses birokrasinye., Angah dh ade umh keew., hehe2

      Delete
  4. seronok la tu wak....

    si edy nk beli umah dh byr depo tp tak lps2 lg, entahla wak kene mandi air bunga agaknya baru ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade syarat2nyer, bank pon takut nk bagi loan kalo buyer x financially sufficient atau stabil., wallahualam

      ps. cikkak se family dok umh sewa ke camane skrg? wak tnye je

      Delete
  5. sejak ada JPO dan AEON dengarnya harga rumah di KULAIfornia naik mendadak... rumah flat murah pun dah tak murah sangat wak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian dgn org2 muda yg baru nk beli rumah kann., kerajaan byk dh buat mcm2 tapi rasanye maseh ramai x mmpu., huhu2

      Delete
  6. Belum pernah ada pengalaman menjual rumah lagi. Duk membeli dan berhutang ja ni huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper usia muda lagi., a long way to go., hehe2

      Delete
  7. Oh! Rumah yg berusia 19tahun,ingat penulis baru 19!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah selesai sudah prosesnya ya wak

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly