Saturday, 22 August 2015
BERITA DARI SEBERANG
KADANG-KADANG bila penulis membaca suratkhabar dari seberang tambak seperti membaca berita dari parti pembangkang sahaja.
Cerita lain. Kelmarin penulis sudah membawa setangkai pisang emas lemak manis (Musa acuminata Colla, Lady's Finger) ke tempat penulis memotong rumput ini. Rakan tugasan dari India memberitahu, di India pisang ini dipanggil pisang cina. Manakala di negara orang putih, bangsa cina selalunya dipanggil kuning (baca: yellow) kerana kulitnya yang berwarna kuning dan hatinya yang putih bersih. Kahh.
Blog bukanlah hakmilik kekal.
13 comments:
Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.
Majulah Sukan Untuk Negara
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Wak,
ReplyDeleteK.Sham tengok pisang emas pun sedappppp jer.
- last sekali makan, Sept 2014.
pisang emas makan gitu pun sodap :))
ReplyDeletePISANG NI BUKAN JENIS PISANG EMAS..ADA YG GELAR PISANG PADANG...PISANG EMAS AIR...SEDAP DIRAMAS BUAT KODOK, LEPAT PISANG, APAM PSANG KEK PISANG DLL.........................
ReplyDeletepisang emas dibawa belayar
ReplyDeletemasak sebiji diatas peti
WAK TOLONG SAMBUNG..
Sedap dilenyek buat cengkodok..untuk santapan petang dengan milo panas..
ReplyDeleteTerfokus kat M'sia tertinggal sebagai destinasi perlancongan... Untung lah pelancong luar datang Malaysia ni... Bukan takat boleh beli barang murah... Beli kedai pon dah mampu...
ReplyDeleteorg mesia xmampu melancong dlm negara..hehe
Deletewah eja Malaysia mcam tu je M'sia.. shoft formnye
ReplyDeletePisang emas dibawa belayar,
ReplyDeletemasak sebiji diatas peti..
Pisang dah masak apa tunggu lagi,
masuk perut senang hati..
haha..
ohhh..mujur bukan otaknya kuning, heeee~
ReplyDeletesaya ni tahu mkn pisang tapi byk nama pisang saya x tahu ... heheheee
ReplyDeletemooootong rumput kejenya hari2.. bila masa rumput nak tumbuh ?
ReplyDeleteahaahahah....betul jgk eh..tinggal tanah je
Delete