Tuesday, 14 April 2015

WEEKLY PHOTO CHALLENGE: AFLOAT

Port of Melbourne, taken on 3 November 2010.

SETIAP hari Selasa saya akan meletakkan entri Weekly Photo Challenge. Dan minggu ini untuk Weekly Photo Challenge ialah bertajuk 'Afloat' atau terapung.

Pasal gambiran diatas, penulis menangkapnya ketika kembali bertugas diluar daerah beberapa tahun yang lampau. Ketika penulis tiba di dermaga ini hari sudah beransur gelap dan penulis cuma melihat kapal mewah disebelah kanan itu. Bila tiba dirumah untuk mengubahsuai gambiran itu baru penulis perasan adanya kapal selam disebelah kiri.

Entri-entri Weekly Photo Challenge sebelum ini:
Weekly Photo Challenge 3: Afloat
Weekly Photo Challenge 2: Blur
Weekly Photo Challenge 1: Ephemeral

Blog bukanlah hakmilik kekal.

21 comments:

  1. Replies
    1. indah kan langit membiru waktu senja ., hehe2

      Delete
  2. waktu senja ka ni wak.. Ingatkan malam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sumpahh mak, ni waktu senja, waktu blue hour, kata org kampong saya 'heure bleue' ., naper, mak tak pecaye ;p

      Delete
    2. Gambar ini istimewa sbb ada sebatang di air

      Delete
    3. sebatang apa pula mak? hmmm

      Delete
  3. cantik nye mcm lukisan guna cat minyak giteww

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kat pantai klebang melaka kan ada kapal selam , leh tenok masuk dalam lagiii ., ;p

      Delete
  5. Replies
    1. hehe2 ada efek sikit sikit kaler biru gitu chantek kann nuyui ;p

      Delete
  6. tenang je tengok gambar ni.. cantik.. ;)
    psstt: mak kita pesan, waktu senja jangan dok kat luar rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak janganlah risau, ni negara omputeh mak, in sha Allah jin hantu syaitan takkan kacau ., ;p

      Delete
  7. cantiknye gambar .... tp sebab aku ni tak reti nk ambik gambar ...aku pun tak reti nk komen pasal gambar ni

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat