Monday, 3 August 2015

JOM CUBA NASIB

MELINTANG 3. Paling sempoi, paling kacak jelita. Kakak Macho (Scdha Sein). 7. Mestika hatinya bernama Firash (Hidayu Ayumie) 8. Bonda Izzat dan Kimie (Izzeyda) 9. Si penggemar mawar merah (Cik Mimie) 11. Dikhabarkan pernah kira kontena (Zarul Farhana) 12. Baru sahaja berpindah ke Batu Pahat. Dah dekat dengan suami (Ros_Reeza) KE BAWAH 1. Queen of Typo. Berasal dari Kelantan. Pernah menjadi DJ online (Cik Ash) 2. Ingat manis, ingatkan dia (Jari Manis) 4. Si Paling Comel yang suka Hello Kitty (Siti Yang Menaip) 5. Bola? Terus teringat pada cik adik ni (SalbiahM) 6. Nama famous tak sengajanya 'SUIDA' (Qaseh Abadi) 10. Ratu Kari (Deanna Morni)

SEMALAM penulis terbaca dalam blog cik Farrah MF itu ada menganjurkan peraduan silangkata Jom Cuba Nasib. Oleh kerana penulis sudah terlambat dan merasakan tiada peluang untuk memenangi hadiah iPhone 6, maka penulis terus meminta jawapan dari rakan blogger yang macho itu.

Penulis mendoakan semoga berjaya kepada semua yang mencuba peraduan cik Farrah ini. Semoga kita semua menjadi rakan siber yang baik baik belaka. Amin ya robbal alamin.

Nota lalat. Sila goyangkan inul tetikus anda untuk melihat jawapan diatas.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

36 comments:

  1. Mungkin rezeki bukan milik kita..doa moga menjadi rezeki sahabat ukhuwah,.

    ReplyDelete
  2. Mcm best plak crossword puzzle gini. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh je try maseh ade masa smpi mlm ni kott ;p

      Delete
  3. ohh..ingatkan Wak jawap sendiri...siapa blogger yg macho tu Wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkih2 kasik chan orglen pulak menang hadiahh ye cik JM tuu ;)

      Delete
    2. Wakkk,..nape jawab kat sini...nanti tak boleh dapat hadiah sagu hati :)

      Delete
    3. laa, penganjur x ckp pon ada saguhati, ingtkn 1 pemenang yg terpantas jeer., lenkali ckp dgn terang yee ;p

      lgpon hadiah xtau apa kann??

      Delete
    4. Saja nak tambah elemen selubung misteri. Hadiah terpantas memang ada,..hadiah saguhati boleh consider,..sian kat kawan-kawan pening kepala main teka kata :)

      Delete
    5. tular, kalo wak tau ade hadiah 10 saguhati iphone6 ke mukin wak hntr jeer ;)

      xper, kasi can orglen., wak no worries

      Delete
  4. Replies
    1. kasik orglen menang dulu., huhu2
      cik Suida tak menerai kahh?

      Delete
    2. Yg mencuba kebanyakannya yg nama ada dlm crossword tu, wak :)

      Delete
    3. oo oke farrah tuu, semoga berjaya semuanya yg mencuba yee ;p

      Delete
  5. Replies
    1. wak tak cuba pon wak yee, sbb wak tau takleh nak menang., harhar2

      Delete
  6. Assalamualaikum Wak,
    K.Sham memang kurang sabar and kurang rajin bab2 benda mcm ni.
    Tapi bagus jugak pada yang menganjurkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam cik kak sham yg jauh dimata tuuu.,
      takper, minat dan bakat kita memasing kannn ;p

      Delete
  7. Kreatif idea penganjur tu kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreatifla memberi kelainan, xlah bosan hambar je GA tu mak kann., hehe2

      Delete
  8. saya suka main crossword puzzle ni..

    ReplyDelete
  9. Wakkkk ooooo Wakkk... Jawapan ni belum tentu tepat Wakk... Tarikh tutup pon 8:00 malam ni... Sempat lagi tu org nak meneka... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak acilah wak guna talian hayat. Talian hayat paling reliable lak tu...

      Delete
    2. xde maknanye, wak kan x join., saja letak entri propa gini., hihi2

      Delete
  10. lama x main teka silang kata... nampak cam susah je kan huahauhaua

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo tak tau jawapannya memeyla susah cik kak lily tuuu ;p

      Delete
  11. blh thn juga jawapan wak tu ...

    ReplyDelete
  12. oooo ini ke wak tiga lalat.
    hahahaha... akhirnya berjaya terjah blog anda...

    pc saya ada sifat ngeng yang tidak terhingga - or mungkin saya yang weing.

    i cant access thru google++
    my comment box kat blog pun bercelaru.

    hihihihi... okay... i follow

    ReplyDelete
  13. kita ambik 1 jam tau untuk dapatkan jawapan.
    dengan penuh kegigihan.

    hahahaha... kalau tau sini ada jawapan... semalam dah terjah...

    ReplyDelete
  14. camna nak set komen blh ada turutan reply macam ni?
    kt blog saya semua dia turun ke bawah as if new komen bukan nya reply komen.

    aishhhh camno nak explain ni wak... adeideidei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. psl nak set komen tu sila emel wak yee., nnti wak tunjuk camane., hehe2

      Delete
  15. Replies
    1. harhar2, wak main tipu katanya, wak tak join pownn., saje letak kat blog sendiri suke suki boleee., ;p

      Delete
    2. Hahahaha saja nk kenak wak taw jer wat letak kat blog Ingat taw kita ni sape juara blog kak farah hihihihi

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat