Monday, 20 March 2017

SIX THINGS TO DO WHEN YOU'RE RUNNING OUT OF GAS

Boy on a bike mural, Leboh Ah Quee, Georgetown, Penang.

Penulis baharu sahaja tiba di rumah. Manis rumah manis (baca, home sweet home ya ;p )

Pagi-pagi tadi sudah periksa keluar dari Grand Inn Hotel Jalan Macalistair. Terus penulis berlarian ke Leboh Armenian. Penulis jentik dua tiga gambiran sudah. Sempat juga penulis membeli 20 keping poskad dan diceritakan di SINI. Selepas itu, singgah di muzium emas Public Gold (PB) Museum. Jam 10.33am sudah keluar dari pulau ikut Jambatan Sultan Abdul Halim terus menghala ke selatan.

Cerita tajuk lalat. Mirikel berlaku sekali lagi di Lebuhraya Plus selepas RnR Seremban bila penanda minyak petrol Jnulekasnova penulis tiba-tiba menunjukkan minyak sudah hendak habis. Aiyah. Ini adalah kali kedua penulis kehabisan minyak di lebuhraya di tempat yang sama. Untuk baca kali pertama, sila bekhen di SINI. Untuk terus ke RnR Ayer Keroh sejauh 45km takut pula tidak sempat. Jadi penulis keluar di persimpangan Pedas Linggi dan mencari stesen minyak Petronas Rembau yang agak jauh, 9.9km aduhai sakitnya tuh disitu, siapa yang makan Pedas sebab dia makan cili. Selepas minyak, bila penulis hendak masuk semula melalui jalan lama di persimpangan Simpang Ampat, tiba-tiba adalah kereta buruk Unser itu bertentang arah memotong kereta didepannya dan hampir melanggar Jnulekasnova penulis. Near missed, gitu. Dalam hati siapa yang tahu. OTL.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Little Children on a Bicycle, Leboh Armenian, Georgetown, Penang.



Purple Wall mural, Lorong Soo Hong, Georgetown, Penang.

Lorong Soo Hong, Georgetown, Penang.

Lorong Soo Hong, Georgetown, Penang.

Lebuh Ah Quee, Georgetown, Penang.

Lebuh Ah Quee, Georgetown, Penang.

Public Gold museum, Georgetown, Penang.






Bonus foto. Bekas kawan sekerja penulis jumpa di RnR Machap menghala ke selatan.


21 comments:

  1. Wak kalau myvi dah blink2 ada 60km lagi boleh pergi. Ini che mat yg ckp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular, dorg ckp leh pergi 50km lebih., huhu2 tapi sbb hiway jem lagi, wak xleh amek risiko naa., ;p

      Delete
    2. betul2.. ada dalam 50km lebih.. kite penah buat

      Delete
    3. btol kan cik Siti., hikhik2 tp risau gak kalo ade jem ke ape., baik melencong keluar highway cari stesen minyak terdekat.., ;p

      Delete
  2. Wak..nape anak-anaknya nampak garang bila bergambo..senyumlah sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh cikSal jap, wak nak tenok dlm blog ko ade gmbo ko tersengih nmpk gigi tak., hahar2

      Delete
    2. same cam apaknye yang garang.. kikiki

      Delete
    3. ammvoiii., apaknye dalam hati ade taman okay., harhar2

      Delete
    4. haha..Wak tunggu lah besi kat gigi saya cabut, Wak menyampah tengok sampai level unfollow

      Delete
  3. tak bawa balik ketui mas tu sikit ka pakcik ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu hiasan semata2 ye mkcik eima., huhu2

      Delete
  4. fuhh gambar yang 2nd last 3 beradik tu mmg awesome wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahar, memeyla ohsem sbb mencabar gak nak amek gmbr gitu tgh lorong yg bz kete kuar masuk., huhu2 ketepi ketepi..

      Delete
  5. nsb tak ketabrak mobilnya ye wak....

    naper anak2 wak serius betul gambar2 nya... msti sbb kene paksa ngn bapaknya nih kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ketabrak dadi mordar ye mbakyu., huhu2

      memeyla kene paksa,jalan jauh2 gi pulau takmoh bergmbr lah pulakk., ;p

      Delete
  6. sib baik xmalang alhamdulillah..seronok wak n aak2 bercuti di Penang

    ReplyDelete
    Replies
    1. sonokla sangat makPah yee., hehe2 sekali sekala.,

      Delete
  7. bedesup je hati kne masuk 9.9km kerana gas kan.. ngape lah tak leh isi guna air.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo guna air lagi susah ye cikSiti, kena cari air laut pulak., harhahr2

      Delete
  8. kena sebut cheeeeseeeee ni kalau ajak bergambar hihihihihi

    ReplyDelete
  9. Wa... cuti-cuti Penang ya Wak tu...
    Nape takde gambar Wak tu dengan isteri yang itu?

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat