Friday, 7 July 2017

COFFEE NGENCESS

On Jalan Tampoi | Johor 2017

Semalam penulis sempat lagi berlarian ke bank Standard Chartered Taman Molek untuk urusan permohonan penyata pinjaman rumah untuk setengah tahun. Ini adalah permohonan yang terakhir untuk subsidi pengurangan faedah (baca, interest rate) pinjaman rumah kerana isteri penulis (yang itu) pun sudah tidak bekerja lagi di syarikat oil & gas itu.

Usai urusan di bank itu, penulis pun berlarian ke pejabat hasil LHDN Tampoi pula. Kerja potong rumput yang biasa-biasa ini pun terpaksa membayar cukai dan GST dan zakat ya.

Nota lalat. Kebetulan kereta viva Coffee Ngencess hijau yang sama diatas penulis berjumpa sebelum dan selepas urusan di bank tadi.

Nota kamus lalat. Ngences bermaksud meleleh air ludah kerana berahi. Ngiler bermaksud merembes-rembes air ludah kerana sedap.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

12 comments:

  1. Wahhhh!!! sampai ngences tu.
    belanja satu nanti wak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole je., hahar maila sini mak., ;p

      Delete
  2. ngencess tu apa maksudnya Wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'ngencess' tu maksudnya golongan orang yg sukak meludah kuar dari kete.. hahar2

      Delete
  3. Coffee Ngencess tu punya logo ala-ala Sbuck kan, Wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular, wak baru nk ckp., tapi dorg ngaku Starbucks yg tiru logo dorg tauuu mak., hahar2

      Delete
  4. hehehe.. bila kita tengok satu2 makanan jadi terliur..
    betoi tak Wak ? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terliur berahi lettew., hahar2 bila cikSiti nk banjer wak cappucino satuuu., ?

      Delete
  5. Wak seorang yang pantas.. Sampai berlari lari

    ReplyDelete
  6. WAK MINAT YG NGENCES JE YER

    ReplyDelete
  7. Mula-mula tengok gambar ingatkan starbucks. Hehe

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly