Sunday, 23 July 2017

HI KLCC

Sila goyangkan inul untuk lihat gambar lama (2012) dan gambar tengahari tadi (2017). Lokasi: Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur 2017.

Untuk baca entri lama Chili's Grill & Bar Restaurant, Midvalley 2014, sila meratah di SINI.
Untuk baca entri lama Seputar Malaya: Day 2 State 6 KLCC 2012, sila diri tegak di SINI.

Kelmarin, isteri penulis (yang itu) telah berguling-guling mengajak ke Key Ell. "Dinda nak makan kat Chilis lah," pujuknya. Weh, saperlah tak sayang bini, tapi ada kan, makcik kannns. OTL

Pagi-pagi Sabtu tadi sebelum subuh sepi-e, penulis pun berlarian ke Key Ell. Makan di restoran Chilis Mid Valley sudah. Sempat lagi anak lanang remaja itu mengepaw penulis. "Nak beli laptop baru lah bah," pujuknya juga, "laptop anaknda yg lama dah nak mampus."

Usai makan tengahari, beli laptop di Midvalley, sebelum pulang ke gagang, penulis sempat lagi singgah menangkap gambiran di taman pelancongan KLCC. Tangkap 2 3 gambiran sudah.



Penulis tiba di rumah pun hari sudah senja.

Nota lalat. Tujuan penulis berlarian ke Key Ell dan pulang pada hari yang sama adalah kerana esok hari bersekolah. Tidak boleh cuti lama-lama sekarang ini, tidak seperti zaman dulu-dulu. Sistem keluarga sudah rusak. Nak singgah jenguk kat rumah merpati Bukit Belacan penulis yang itu pun tak sempat.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Renault Captur | Midvalley | Kuala Lumpur 2017

Chili's Grill & Bar Restaurant | Midvalley | Kuala Lumpur 2017

Classic Ribeye medium rare | Chili's Grill & Bar Restaurant | Midvalley | Kuala Lumpur 2017

Chili's Grill & Bar Restaurant | Midvalley | Kuala Lumpur 2017

Fajita | Chili's Grill & Bar Restaurant | Midvalley | Kuala Lumpur 2017

Volcano dessert (molten chocolate cake) | Chili's Grill & Bar Restaurant | Midvalley | Kuala Lumpur 2017

Going home sweet home | Malacca Melaka - Johor border 2017

Happy boy with his new Dell Inspiron i5 7000 Gaming laptop

7 comments:

  1. Selamber pau laptop dgn abahnya 🤑.

    ReplyDelete
    Replies
    1. abes rabai barai kocek suar spender abah dia nih .. huhu2

      Delete
  2. adoi baru makan last two weeks tapi tengok gambar terus rasa nak pergi lagi.. hasrat terbantut tengok wallet hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibbaik korg pakai purse, kalo suar spender mesti koyak barai kann kocek tuuhh., hahar2

      Delete
  3. Wah Wak ke keyyyy elll...hihi..sesekali ya bersama keluarga..Volcano desert tu..hai...menarik sungguh..memenuhi hajat isteri yang itu..dan anak lanang remaja happy boy..

    ReplyDelete
  4. KELUARGA BHGIA WAK SERING BERSAMA KEMANA SAJA YA

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly