BLUE SKY WITH LOW TEMPERATURE - Wak Can Walk in Doha Too

BLUE SKY WITH LOW TEMPERATURE

By Wak Lat - Tuesday, January 04, 2022

City Center Mall glass dome @2022

 Selasa.
Doha, Qatar.

Ini entri 10 hari terkebelakang.

Malam tadi tekak makin berbisa.
Nak telan air ludah sendiri pun perit rasanya.

Sebelum keluar tadi wak periksa suhu diluar dalalm  16°C.
Kena pakai longjohn dan jaket juga.

Pagi2 tadi wak pun berlarian ke stesen metro DECC.
Tapi farmasi di dalam stesen masih belum dibuka.

Wak beli pisang (3 riyal) dan yogurt (1 riyal) dahulu.

Selepas itu, wak terus pergi ke City Center Mall.
Nak sarapan penkek mekdi pula.

Nasib baik juga kedai farmasi Ebnsina sudah dibuka.
Wak pun beli sirap batuk (35 riyal).

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. cantik blue sky...tekak perit sure tk selesa nk menelan....smoga cpt baik

    ReplyDelete
  2. diorang cite sana makan mahal gila. gaji pun kena mahal la kan Wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk cite psl gaji kat mana2 skrg ni pun kene mahal ye kay.. hatta gaji keje kt msia pun..
      wak rasa yg mahal kat sini ialah sewa rumah..
      psl makanan, contoh harga McD BigMac tu lebihkurang RM20, mahal sikit dr kat msia..

      Delete
  3. Sejuknya suhu kat sana.
    Semoga wak lat cepat sembuhnya

    ReplyDelete
  4. Suhu di sana rendah, suhu badan tinggi. Apabila panas bertemu sejuk, dengan tekak yang perit memang terseksa jugalah keadaannya. Harap Wak dapat bertahan hingga sembuh.

    ReplyDelete
  5. Mahalnya harga ubat batuk. Di Malaysia sampai terbiar expired

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly