THE NEW PPE | I'M REACTIVE - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

THE NEW PPE | I'M REACTIVE

By Wak Lat - Monday, January 10, 2022

my new gloves @2022

 Isnin.
Doha, Qatar.

Tadi malam sudah tiba pakaian keselamatan PPE.
Baju coverall saiz L.
Kasut saiz 42.
Helmet dan sarung tangan juga.

Cerita lain.
Petang tadi wak rasa nak makan piza.
Bila tiba di pintu City Center Mall..
Pakguard itu minta sijil vaksin pula.
Dengan masalah  ketidakcapaian data dan  wifi.
Wak pun balik semula ke apartment.
ASI  suruh reinstall semula apps mysejahtera yg wak lama tak pakai.
Baru boleh lihat sijil vaksin.
Bila masuk dalam mall terus ke restoran Pizza Hut.
Ingat boleh dine-in, tapi abam manager India itu kata sijil wak tak laku.
Sudah lebih 6 bulan katanya.
Jadi, dipendek cerita, wak makan KFC sahaja.

Bila  balik tadi,  AWI suruh check apps Ehteraz pula.
Sudah bertukar dari hijau ke warna kuning.
Wak disahkan positive, yakni reactive.
Wak kena kuarantin 6 hari.
Dan akan diperiksa kesihatan lagi nanti.
Dan AWI ada berikan ubat Vitamin C.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Syafakallah..take care!

    ngeri tengok design sarung tangan tu...huhu..contrast sgt kaler sarung tangan dgn baju coverall..

    ReplyDelete
  2. OOoo... macam ni ke baju orang mesen rumput?

    ReplyDelete
  3. color terang dr jauh dh bole nmpk tu...kfc laam xmkn

    ReplyDelete
  4. rehat lah dulu Wak. 6 hari lepas kuarantin baru memoton rumput dengan baju baru

    ReplyDelete
  5. kalau pakai sarung tangan tu boleh buat spider web tak wak???
    apa2 pun jaga kesihatan diri...

    ReplyDelete
  6. Semoga sehat walafiat ya. Sarung tangan tu...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly