WORKING WITHOUT AN OFFER LETTER - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

WORKING WITHOUT AN OFFER LETTER

By Wak Lat - Friday, June 17, 2022

The Leaf infront of Mandarin Oriental Hotel KLCC @2022

 Jumaat, 17 Jun 2022.

Masalahnya problem.
Surat tawaran kerja belum diterima lagi.
Tapi disuruhnya menghadiri mesyuarat2 pula.

Seperti biasa ejen EIN janji mesyuarat jam 10.30.
Tapi jam 11.03 pun masih tidak kelihatan.
Jam 11.45 masih dalam perjalanan.
Aduhai.

Sempat bersolat jumaat dimasjid KLCC.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. agak berisko bekerja tanpa surat tawaran...semoga semuanya baik-baik sahaja

    ReplyDelete
  2. Pernah juga alami benda yang sama dulu waktu kerja. macam biasa bila ditanya HR akan salah kan bos, bila tanya bos kata HR lambat waakkakakka

    ReplyDelete
  3. Baik ler tunggu dulu surat tawaran kerja tu, sebab tak nak jadi apa2 di kemudian hari bila ada audit etc.

    ReplyDelete
  4. belum dpt offer letter dh kena pi mesyuarat..susah juga tu

    ReplyDelete
  5. Harap Wak sudah dapat offer letter.
    Suka tengok pokok-pokok besar kat taman klcc tu.

    ReplyDelete
  6. Orang kata kalau dah rezeki tak salah alamat Wak. Nanti datanglah surat tu....

    ReplyDelete
  7. tunggu surat dulu Wak baru start kerja. jadi apa-apa kat kita nanti company tak tanggungjawab

    ReplyDelete
  8. jgn stop meminta.
    mudah jika ada offer letter.
    pape jadik, syarikat boleh dipertanggungjawab, kan.
    jgn dibiar berikat tanpa tali :)

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly