Thursday, 19 November 2015

SUNFLOWER SEED & PLANT



Daily Photo Challenge: 4 Photos 4 Posts for 1 Month
Day: 19/30
Post of the Day: 1/4

MASA dalam perjalanan pulang dari pejabat peguam rumah di Menara Pelangi, penulis sempat lagi berhenti di kedai hiasan dalaman yang ada pokok bunga matahari diluar kedainya. Lagi 2 3 minggu bunga matahari akan berkembang dengan cantiknya. Dan ramailah nanti kumbang-kumbang Bangla akan berkerumun disini merakamkan gambiran selfie.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

17 comments:

  1. Assalamualaikum...Di Mardi Cameron Highlands sekarang bunga matahari tengah berkembang....besarnya bunganya....nanti Wak kongsi saiz bunga bila dah kembang (nak tengok di tanah rendah dan tinggi banyak beza tak...)

    ReplyDelete
  2. waaa.....nnti leh laa wak kongsikan gmbrnya nnti ye wak....teringin gak nk tgk bunga2 tuuuuu....plssssssss.....hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. risau je KD...time Wak pegi sana nanti tak nampak bunga matahari nampak Bangla je kih kih kih

      Delete
  3. waaa.....nnti leh laa wak kongsikan gmbrnya nnti ye wak....teringin gak nk tgk bunga2 tuuuuu....plssssssss.....hahahhaha

    ReplyDelete
  4. Kakak suka seeds dia jadi kuaci makan tak berhenti sambil mengadap tv:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak Zakie..JM pun suka mkn kuaci sedar x sedar kulit menimbun

      Delete
  5. Wak nanti bila sunflower tu dah kembang tolong ambilkan gambar ya...
    pastu post arrr kat blog sebelum dan sedang berkembang ;-)

    ReplyDelete
  6. Kuaci biji matahari yan suka makan

    ReplyDelete
  7. baru besar tu pokoknya perlu tuggu berbulan lagi lah nk berbunga

    ReplyDelete
  8. tunggu JM berselpie di Lop Buri nanti..ladang bunga matahari ngeh ngeh ngeh...sambil kunyah kuaci..tunggu...inshaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh ku lihat kuning laa nanti kan sis JM haha

      Delete
  9. Kumbang kumbang Bangla? XD
    Bunga matahari lawa... Kuaci sedappp.. Hehe
    Cepat2 laa mekar kembang setaman.

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat