SOFEA JANE AS A TRINITY (3W) - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

SOFEA JANE AS A TRINITY (3W)

By Wak Lat - Saturday, January 12, 2019[+ insert Perempuan, Isteri dan ... ]

Semalam penulis telah tonton filem lama bertajuk Perempuan, Isteri dan ... (Jalang). Atau dalam bahasa Inggeris boleh diterjemahkan sebagai A Woman, A Wife and A Whore (3W). Filem tahun 1993 lakonan Sofea Jane, Nasir Bilal Khan, Zaidi Omar dll. Penulis tonton youtube atas talian secara percuma sudah.

Ringkasan. Zaleha akan berkahwin dengan Amir tetapi melarikan diri ke selatan Thailand untuk berkahwin dengan orang lain. Amir marah menjejaki pasangan itu, membunuh suami Zaleha dan menjual Zaleha kepada seorang bapak ayam di Siam. Enam bulan kemudian, Amir membawa pulang Zaleha. Zaleha menipu Amir untuk berkahwin dengannya sehingga mereka di tangkap basah. Tetapi enam bulan Zaleha menghabiskan sebagai pelacur telah mengubahnya, dan dia kini mahu membalas dendam.

Komen lalat. Sebenarnya penulis bukanlah peminat filem Melayu. Sebagai ulasan, filem klasik ini memang membuka minda penulis serba sedikit bagaimana filem Melayu dipaparkan. Lakonan Nasir yang mantap dengan sifat pemarah dan sakit hatinya. Manakala lakonan Sofea Jane pula agak sopan sebagai bekas seorang pelacur. Penulis jangkakan lakonan Sofea yang lebih ganas, gitu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Kejam kan? Tengah2 malam buta pun disuruhnya beli garam!
ps. Saperla yg tulis subtitle kat bawah mcm haramjadah tuh?? Lajiao lah.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly