Sunday, 4 October 2015

BRAKE LIGHT BULB AND 410

Brake light bulb burnt out.

KELMARIN penulis sudah menghantar cikBibah pepel dan cikPuan Jnulekasnova yang dah lama terlepas tempoh servisnya. Penulis tidaklah kisah disebabkan kedua-dua kereta tersebut masih tidak hebat pembawaannya dengan jarak pemanduan dan pembatuan yang rendah (baca: low mileage). Tetapi isteri penulis (yang itu) sudah membebel-bebel menyuruh penulis menghantar kedua-duanya untuk diservis. Wehh, siapalah tidak sayang bini, tapi ada kan mak, kannns. ;p

Satu. CikBibah Pepel hanya diservis biasa. "Wak, mentol lampu brek nih kena tukar sebab dah terbakar," kata abam pomen kat perodua Plentong siang tadi. RM!@#.

Dua. CikPuan Jnulekasnova perlu diservis utama (baca: major service). Banyaklah juga barang-barang yang perlu diganti termasuk minyak otomatik, gasket dll. RM!)^*. "Wak, kami tak boleh nak repair skirt cikPuan yang terlondeh sbb lobang pin dah longgar," kata mamat pomen Toyota Plentong pula. "Wak hantar je kat kedai kecantikan kat luar lah," kata mamat pomen itu lagi.

Nota lalat. Hari ini 4 Oktober 2015 (410) adalah harijadi isteri penulis (yang itu) yang ke ehem ehem. Kekanda mendoakan Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rejeki dan dipermudahkan perjalanan hidup. Amin.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Dunkin Donuts, TBS.

19 comments:

  1. selamat hari ulang tahun untuk cik puan Wak tu....

    ReplyDelete
  2. Eh lupa nk ucap selamat hari lahir untuk bojonya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape pulak nak lupa.., udu bojomu ., ;p

      Delete
    2. Selamat ulang tahun bik lalat...moga bahagia disamping wak lalat..

      Delete
  3. haih Wak.. macm ne skirt longgar ? ada terjun memane ke ? Happy birthday to isteri Wak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahla cik siti yg menaip tuu, mukin ade org yg jolok atau wak sendiri yg terodok ke apa., huhu2

      Delete
  4. Kus semangat kalau dua kereta sekali hantar dan pasti tebal kosnya tu untuk major servis.. apa pun keselamatan lagi diutamakan ya..

    selamat ulang tahun buat isteri wak ya.. apa hadiahnya tu pulak>?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa hadiah murah2 je bukan sebongkah berlian yee cik echah tuu ;p

      Delete
  5. Selamat ulang tahun kelahiran buat orang rumah Wak. Tak ada pantun hari jadi ke, Wak?

    ReplyDelete
  6. Selamat hari ulang tahun untuk Cik Puan Wak.
    Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu..aamiin
    Kalau malas gi servis keta, hadiahkan aje keta baru :D

    ReplyDelete
  7. Kemain nama cikpuan tauuu. Retis sgt. Hikhik.

    Happy birthday buat Cik Puan yang itu. :-)

    ReplyDelete
  8. happy birthday kat mem besar wak ;-)

    ReplyDelete
  9. lawa betul bokeh kedua gambar wak ni.. membuatkan saya jeles sekali hahahah

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir buat orang kesayangan Wak tu....semoga sentiasa sihat aminnn

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly