Tuesday, 1 September 2015

MOVIE REVIEW | MISSION IMPOSSIBLE: ROGUE NATION



MALAM kelmarin anak lanang penulis sudah mengajak menonton filem Tom Cruise yang terbaru. Bebienornya filem 'Mission Impossible: Rogue Nation' atau dipanggil 'Moroccan Pursuit' yang menjadi kotak pejabat (baca: box-office) tersebut sudah lama ditayangkan. Seni efek dengan skrin Imax 2D yang besar dan stunt yang hebat dan menarik tetapi malangnya ditambah dengan efek suara sumbang tidak enak dari selang beberapa kerusi kosong oleh xxxxxx (baca: censored) sekeluarga yang gelak berdeking-deking 'hihihi' dan bunyi makanan jajan cip kentang 'kerup kerap kerup kerap' tidak kehabisan dari awal sampailah akhir filem. Menyampah sahaja bukan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

22 comments:

  1. aiyaa.....xbestnye bila tgk wayang ada sound efek tambahan kan....terganggu konsentrasi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. x best mak kann., kita nak gi tenok movie, bukan nak dgr dorg gelak gelak gituu., huhu2

      Delete
    2. betul tu wak....adehhh...punah harapan kan....huhuhu

      Delete
    3. memey potong stim je lar., ;p

      Delete
    4. kalau camtu tgk di astro first je lah

      Delete
  2. heh..heh..biasala filem masuk kotak pejabat mesti bnyk tambhan soundtrack..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe2, takde kene mengene dgn filem box office ye makk., ganguan sound efek tu yg xleh nak menahan ;p

      Delete
  3. memang impossible nak tengok wayang tanpa gangguan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular, sebenarnya sebelum wak dok kat kusi sblh keling2 sefamili tu, wak dok blkg sikit dgn anak2 lanang wak, tp tetiba masa muvie dh start, ada mamat cina sefamili gak dok barisan depan tu, yg xbestnye laki cina tu dok kusi btol2 dpn wak jd terselindung la sikit skrin wayang tu yg wak pindah depan dok sblh keling2 ., ahaa asek ade ganguan je kann ;p

      Delete
  4. macam best filem ni..semalam Astro tayang Mission Impossible to Mission Impossible: Ghost Protocol....tunggu kluar TV..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tungu je la mak, nak cepat sila download yee., hehe2

      Delete
  5. Tgk kat rumah lah wak.. confirm xdak gangguan..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyela kat umah merpati wak nih, tv 14 inci je ade., huhu2 lgpon citer filem terbaru mana ada kuar kat tv lagikk.,

      Delete
  6. Tiket mahal la Wak.. sorang jer dah 41 hengget..
    Tunggu cd pirate jer la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 41 hengget pon mahal erk kalo standard expat gituu., huhu2

      tapi pak arab ada jual cd haram keeew ;p ., baik download je

      Delete
  7. deme klu jumpe geng mmg cmtu.. xkira la bangsa apa pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi jgnla pk diri sendiri jak, mmgla nk berhibur kann.,

      Delete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. censored utk keselamatan dlm negeri nih., hewhew2

      Delete
  9. saya mmg suka citer spy mcm mission impossible ni n james bond ... terlepas gost protocol dan lupa nak record ... adeh .

    ReplyDelete
  10. bila agaknya film ni nak abes eh sequel dia.. ahaha..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat