OR INSERT BOOT MEDIA - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

OR INSERT BOOT MEDIA

By Wak Lat - Wednesday, September 30, 2015

Dusty LCD monitor screen.

TIBA-TIBA komputer riba (baca: laptop) penulis ini padam di pagi kelmarin. Bila penulis memulakan kuasa (baca: power on) laptop masih tidak dapat masuk ke Windows. Penulis yakin bahawa laptop penulis ini sudah dijangkiti virus yang sangatlah jahat.

Sekarang penulis sedang berusaha sedaya upaya untuk memformat dengan cd prasimpan yang penulis telah sediakan dahulu. Dan dengan ini penulis ada sebab musabab untuk tidak mengemaskini blog merapu penulis ini untuk beberapa hari atau beberapa bulan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. Adoi beberapa hari boleh terima..makan bulan tu janganlah wak...ada yg merindu nanti.eceh..hehehe

    ReplyDelete
  2. reboot?haiya..cik lappy merajok kot..hahaha

    ReplyDelete
  3. Kalau lappy risak..handphone canggih wak kan ado

    ReplyDelete
  4. Kita punya laptop lagilah terus tak boleh on huhu....sudahnya duklah situ sampai jadi tukun haha....

    ReplyDelete
  5. lappy ai merajuk sebab kipasnya takmo berfungsi.. belum nak hantar service lagi.. :(

    ReplyDelete
  6. a penulis memulakan kuasa (baca: power on) laptop masih tidak dapat masuk ke Windows (baca: TINGKAP BANYAK)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak tulis tukar window jadi tingkap :)

      Delete
  7. Format wak.. Format.. Tp kalo rajin carilah virus yg lagi power makan virus yg sedia ada... Selamat mencuba.. :D

    ReplyDelete
  8. Laptop saya selalunya keluar blank skrin kaler putih. Restart banyak kali baru berjaya masuk Windows. Rasanya terjangkit virus jahat jugak. T_T

    ReplyDelete
  9. Alasannnn...
    Pakai henpon canggih manggih Wak pun boleh hapdet entri.. :D

    ReplyDelete
  10. Cian laptop wak meragam sejak iPhone 6S launched.. Laptop pun ada perasan tau.. hehehe

    ReplyDelete
  11. aduhai.. part lappy kalo rosak or hang or shut tetiba mmg perit..

    ReplyDelete
  12. format wak format jgn x format ;-)

    ReplyDelete
  13. syukur...x lama kan dia 'merajuk'

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly