POCKY - Wak Can Walk in Doha Too

POCKY

By Wak Lat - Friday, September 18, 2015



KELMARIN dalam perjalanan untuk bersolat jumaat, penulis ternampak ada budak-budak jurujual mempromosi produk stik biskut Pocky yang popular ini di stesen LRT. Bila pulang dari surau Tabung Haji itu, penulis pun membeli 6 kotak dengan harga RM10 sahaja. Gadis jurujual itu berkata, "wak, beli 4 dapat percuma 2." Penulis tidaklah pasti samada harga itu betul-betul murah berbanding harga di kedai biasa. Tetapi tujuan penulis membelinya kerana teringatkan anak lanang bocah cilik (baca: anak lelaki) yang itu yang penulis sudah 2 minggu tidak berjumpa. Wehh, siapalah tidak sayang anak, tapi ada kan mak, kannns. ;p

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

21 comments

  1. Replies
    1. wak x penah try, dulu kecik2 adala try jugak., hehe2

      Delete
  2. Murah tu 6 kotak for RM10.
    Sekali hadap je ni.

    ReplyDelete
  3. BOLEH MKN RAMAI2 SEKELUARGA NI...

    ReplyDelete
  4. bukan anak je suka.. cik en pon suka sungguh..hahaha

    Jom singgah blog : Nurfuzie.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik en suka makan jajan pocky nih yee., mcm iklan jepun tuuu ;p

      Delete
  5. WAK...

    jom gv support ... jawab soklan2 cepu cemas saya :http://hnr318.blogspot.my/2015/09/jom-berkenalan.html?m=1

    Tolong pomot skali if baik hati ...
    I really hope it can reach many heart of readers for the medicine awareness...

    Jazakallahu khayr ... tengs in advance ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, nnti senang wak tenok camne., ;p

      Delete
  6. rasanya zaman saya kecik dah ada benda ni ... anak lanang cilik ki seng bongsu yo wak .

    ReplyDelete
  7. mesti anak lanang wak senyum meleret..

    ReplyDelete
  8. Sekarang dah macam2 perisa ada.
    Murah tu.10 hengget dapat 6. Tak ada gst nampaknya :)

    ReplyDelete
  9. mmg ada je yg x sayang anak tp syg mak...geram je org mcm tu

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly