TASIK 3 BERADIK MASAI - Wak Can Walk in Doha Too

TASIK 3 BERADIK MASAI

By Wak Lat - Sunday, December 06, 2020

Tasik 3 Beradik Masai @2020
Untuk entri Bukit Denai 3 Puteri, sila sekodeng di SINI.
Untuk entri terakhir Taman Tun Jeanne, sila bertapak di SINI.

Pagi2 subuh sepi-e tadi penulis sudah berlarian ke Taman Tasik Tun Jeanne.
Rasanya sudah setahun lebih penulis tidak berjogging (lah sangat) disini.
Bila penulis tiba jam 7pagi, punyalah ramai orangramai.
Mahu parkir kereta pun susah.

STATISTIK
Distance = 10.5km
Duration = 3jam 8min 58saat
Difficulty = Easy

Tapi kopak dan melecet tapak kaki penulis.

Updated. 7/11/2021. Kelmarin ada kejadian budak  IPTA jatuh lemas dalam tasik ini. Link: astroawani.
Dua bulan lepas pun ada lelaki lemas. Link: sinarharian. Hati2 gaisss.

Movie lalat. The Thin Red Line 1998.
2. The Bridge on River Kwai 1957.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

MY BIRTHDAY IS TODAY
Terimakasih kepada isteri penulis (yg itu) yg belanja makan sempena haritua penulis.
Makan steak salmon di Der Cabin sahaja sudah.

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. bagus beraktiviti sihat ni *tepuk tangan

    ReplyDelete
  2. Selamat hari jadi wak
    May always diparengi waras

    ReplyDelete
  3. Cantiknya yang laluan canopy tree tu wak. tak confident pulak nak lalu jambatan tu. tapi comel lak.
    Happy birthday wak. semoga dipanjangkan usia dengan segala kebaikan dan dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan. Aaminn

    ReplyDelete
  4. Happy birthday, wak.. lama sy tak makan di De Cabin.. tasik tiga beradik, lagilah tak pernah pergi dan entah bila nak pergi, hehe

    ReplyDelete
  5. Cantik tasiknya. Lorong teduh tu pun cantik
    Kalo sy tu bkn jogging sangat bergambar ja lebih nih 😄

    ReplyDelete
  6. Happy birthday Wak.

    Semoga sentiasa sihat dan murah rezeki.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir wak... semoga dikurniakan kesihatan yg berpanjangan agar dpt terus menikmati keindahan alam mcm di tasik 3 beradik tu... nice sgt view kt situ

    ReplyDelete
  8. Happy Belated Birthday wak.
    Semoga sentiasa dalam rahmat dan kasih Allah.

    ReplyDelete
  9. cantiknya laluan yang kanopi tu....elok je pokok pokok tu melitup...

    ReplyDelete
  10. santai tapi terkopak gak akiki..uishhh cam gitu..
    suka tgk time elapse

    ReplyDelete
  11. Cantik betul gambar-gambar yang dikongsi.
    Happy belated birthday, Wak.
    Kaki tu jangan lupa bubuh obat.

    ReplyDelete
  12. Wah! 10 km jauh tu Wak.
    Happy belated birthday Wak :-)

    ReplyDelete
  13. Happy belated birthday Wak. Semoga murah rezeki selalu. Sihat selalu. Bahagia selalu di samping keluarga tercinta. Cantik semua gambar dalam entry ni. Inspired sangat. :)

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly