DOHA QUARANTINE DAY 3 - Wak Can Walk in Doha Too

DOHA QUARANTINE DAY 3

By Wak Lat - Thursday, September 23, 2021

Dawn view this morning @2021
Khamis.

Waktu subuh bermula jam 4.05 pagi.
Jadi agak keliru kalau bangun di tengah malam.
Mahu kerjakan solat tahajjud dahulu ataupun tidak.
Sebab biasa penulis akan solat pada satu pertiga terakhir malam.
Yakni antara jam 2 hingga 5 pagi kalau berada di Masai lah.
Seperti kata ustaz.

Cerita lalat lain.
Pagi tadi penulis panggil gadis penyambut tamu.
Tanya pasal mendobi pakaian kotor penulis.
Gadis kata tiada layanan mencuci pakaian sepanjang kuarantin. Aiyah.
Tapi gadis boleh hantarkan ubat berus gigi seperti dipinta.
Bila sampai ubat gigi nanyalah yg ciput bersama berus gigi percuma juga.
Dan nampaknya penulis kenalah berbugil untuk beberapa hari mendatang.

Cerita lalat lain lagi.
Ooh, pasal sistem penghawa dingin dalam bilik yg sejuk.
Walaupun diluar cuaca dan suhu agak tinggi.
Tapi dalam bilik, suhu amatlah sejuk.
Sejak hari pertama lagi penulis matikan alat penghawa dingin itu.
Hari ini sudah hari ketiga dan masih tidak mulakan alat pendingin.

Cerita makanan lalat.
Masa makan malam tadi.
Ikan panggang. Tiba2 dapat dua kali.

Movie lalat. Most Dangerous Game 2020.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. memang bawak baju sikit ke wak? jangan la bugilan tualanan la wak hehhehe takde disediakan bathrobe ke wak? idok la perlu bugilan wak heheheh

    ReplyDelete
  2. In future kalau kena outstesen kena bawak seluar kecik pakai buang serta shirt pagoda atau kain pelekat banyak sket...if kena kurantin la...

    ReplyDelete
  3. wah xtahan sejuk ya kakpun gitu

    ReplyDelete
  4. Dah pulak...acaner tu x leh cuci baju...x kan nak bogel wak.....

    ReplyDelete
  5. basuh sendiri sidai kat tepi tingkap..
    pakai je tuala..bukan ada org lain nak tgk pun...paling2 budak yg hantar makanan tu nanti huhu

    ReplyDelete
  6. uish..jauh Wak memotong rumput. belilah seluar dalam pakai buang, Wak. mesti ada dijual di Watson versi negeri pasir berdengung

    ReplyDelete
  7. Fuhh..kalau buka air cond mahu gigil dalam bilik. Cantiknya view dari tingkap tu. Duduk bilik tak jalan pun xpe. Taklah rasa bosan kuarantin.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly