HARAPAN SENTIASA ADA - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

HARAPAN SENTIASA ADA

By Wak Lat - Saturday, May 28, 2022

On the way to MRR2  @2022

 Sabtu, 28 Mei 2022.

Masuk kebun binatang (baca, zoo negara).
Ambil 2 3 gambiran haiwan sudah.

KEMALUAN JUGA AKHIRNYA

Petang sempat wak berlarian  dan limpas pekan Batang Berjuntai.
Teringat kisah benar dulu2.
Ada kawan (perempuan) yg mahu pulang ke kampung.
Dari KL dihantar ke Batang Kali.
"Kedepan lagi," katanya.
Berapa banyak kedepan lah agaknya.
Rupa2nya rumah di Batang Berjuntai.
Harap sekarang kawan (perempuan) itu boleh menyebut nama kampung dengan yakin tanpa kemaluan lagi.
Sebab sudah ditukar nama ke nama yg baharu dan berdaya saing.

Kamus lalat.
Sentiasa - [sen.tia.sa] | سنتياس
Definisi : sepanjang masa, selalu; senantiasa. 

Di Kampung Hulu banyak temu,
     Tumbuh bersepah merata-rata;
Adakah tahu nasib temanmu,
     Sentiasa berendam airnya mata.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Masjid India Muslim Batang Berjuntai (Bestari Jaya) @2022
Burger Stop Sungai Panjang Sungai Besar @2022

  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. Gambar last menghantui lah.. sedap tu

    ReplyDelete
  2. Cantik pemandangan dan gambar haiwan..

    ReplyDelete
  3. Saya suka gambar last sekali. Cantik sawah padi menghijau.
    Badak sumbu nampak sedih.

    ReplyDelete
  4. seladang or kerbau tu memang real colour ke wak..warna coklatan..

    ReplyDelete
  5. Wak dah habis potong rumput di Doha, ke?

    ReplyDelete
  6. tak payah gi Ostolia nak tengok kanggaru kan wak

    ReplyDelete
  7. Lamanya tak melawat kebun binatang

    ReplyDelete
  8. Alahai! sedihnya pantun huhuhuu...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly