JIKA MENDONGAK BINTANG DI LANGIT, JANGAN LUPA RUMPUT DI BUMI - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

JIKA MENDONGAK BINTANG DI LANGIT, JANGAN LUPA RUMPUT DI BUMI

By Wak Lat - Monday, May 30, 2022

Nasi Kandar Pelita @2022

 Isnin, 30 Mei 2022.
Lagi 2 hari kontrak bekerja wak di Doha akan tamat.
Harap² disambung sampai hujung bulan Juni, janji Mgr pak DDI. 

Malam tadi wak ada temuduga.
Di restoran nasi kandar Pelita sebelah KLCC sahaja.

Sudah  beberapa kali temuduga dibatalkan.
Jadi, bila sebut ada pertemuan di KLCC wak jadi fobia pula.

"Parkir free wak," kata ejen itu dengan yakin tahap kayangan.

ANTARA ANYER DAN JAKARTA

Kami bincang pasal gaji.
Pasal hardware dan software dan lesen.
Juga pasal lokasi pejabat.
"Wak mukin kena station kat Indon pasni," ejen itu menerangkan.
"Balik Masai tiap 3 purnama," terangnya lagi.
Aduhai.
"Tapi kalo wak nak balik tiap2 pekan pon boleh naik sampan," guraunya juga.
"Company tak bayar, tapii," gelaknya.

Movie lalat.
In The Name of the Father (1993)

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. dekat le kalau di Indon...semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  2. indon seberang laut jer wak..kalau naik kapal terbang baru nak betul2 kan tempat duduk dah ada announcement landing..hehehehehe

    ReplyDelete
  3. Ok lah tu Wak, tak sejauh pasir berdengung. Semoga dimudahkan urisan

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly