LONTONG MASAI REVISITED - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

LONTONG MASAI REVISITED

By Wak Lat - Sunday, May 15, 2022

Lontong Masai @2022

 Sabtu, 14 Mei 2022.

Pagi2 wak sudah berlarian ke pekan koboi Masai itu.
Pesan lontong Masai sudah.

HEJ!

Tengahari pula ke Ikea Tebrau.
Belikan meja untuk rumah yg baru disewa anak lanang di KL.
Dan kerusi yg murahan sudah.

REFORMAT LAPTOP

Balik dari Ikea, wak suruh anak lanang format laptop wak ini.
Dan pasang semula semua2 software yg wak pakai.
Selepas itu, wak cuba install pula software2 (versi lanun) kerja wak.
Dari petang ke tengah malam ke pagi subuh sepi-e.
Pun wak masih tidak berjaya.

Ooh, bila wak suruh anak lanang install Windows 11.
"Processor tak compatible lah bah," katanya.
Yo wes lah.

UPDATED

Ramai yg pelik sebab pergi Ikea Tebrau (JB).
Wak ni kan PJJJ.
Anak lanang nak mula kerja kat KL.
Itu sahaja.
#Harakmaklong.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Jauhnya, rumah di KL. Beli perabot di JB.
    Sedap tengok lontong.

    ReplyDelete
  2. kalau Wak pergi Ikea Doha pun saya tak pelik sebab Wak kan suka berlari-lari ke sana-sini

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly