WARUNG BUNIAN, MEE UDANG & NASI KRAPOW - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

WARUNG BUNIAN, MEE UDANG & NASI KRAPOW

By Wak Lat - Monday, May 23, 2022

Sovotel  Putrajaya @2022

Isnin, 23 Mei 2022.

Pagi2 sudah berlarian ke Warung Bunian.
Pesan dan makan nasi lemak telur bungkus dan roti canai satu.

Petang pula terasa mahu menjamah mee udang.
Tapi wak cuba mengikut arahan Google maps.
Dua2 warung tidak ditemui.
Mungkin sudah lama bungkus disebabkan Covid yg ganas itu.

Maka wak pun berlarian ke IOI Mall Putrajaya sahaja.
Makan nasi krapow siam sudah.

LAST DAY ON NETFLIX

Sudah beberapa pekan penulis guna Netflix.
Akaun Netflix milik anak lanang yg baru bertugas di KLCC itu.
Hari ini dapat notis "Last day to Watch on Netflix".
Yo wes lah.
Bukan wak tenok selalu pun.

ADZAN SOUND NOTIFICATION

Tadi wak berjaya buat henfon Poco F3 itu mengeluarkan suara azan.
Kerana sebelum ini setting notification suara tidak diaktifkan.

Movie lalat.
Triple Frontier 2019.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Wak lat tunjuklah gambiran nasi kapok siam tu

    ReplyDelete
  2. teringat plak nasi pra kad pow masa kat BKK dulu...dappnye.

    ReplyDelete
  3. Warung Bunian tu dari dulu saya nak pergi, tak pergi2. Sampai la pindah utara, lagi susah nak sampai.
    Netflix saya pun baru beberapa bulan guna demi nak tengok siri Ertugrul, share dengan kawan jadi tak perlu bayar penuh.

    ReplyDelete
  4. Apa makanan menarik dekat Warung Bunian tu Wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh tulis tu - nasi lemak telur bungkus dgn roti jiwa kacau.. 👍👍

      Delete
  5. wah! dah balik ke msia ye? bila nak terbang lg tu wak?

    ReplyDelete
  6. uuu bestnya warung bunian

    ReplyDelete
  7. resto mee udang mak jah di wangsa maju pun dah tutup...

    ReplyDelete
  8. uncle pun subscriibe netflix... tapi tak tengok juga....

    ReplyDelete
  9. mungkin 'last day to watch' tu merujuk kepada certain filem. bukan akaun tu yang nak tutup

    ReplyDelete
  10. nasi krapaw dan mee udang...yummy...terdengar lezat..apalagi nasi lemak telur..alamak.. ingin try wak hehe

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly