DK ILLUSTRATED FACTFINDER - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

DK ILLUSTRATED FACTFINDER

By Wak Lat - Tuesday, June 16, 2020



Buku rujukan ensiklopedia pengetahuan am yg penulis beli pada tahun 1999.
Kulit buku pun sudah hilang entah kemana.

Dengan kemajuan canggih internet dihujung jari.
Juga dengan kehadiran youtube dan wikipedia.
Tiada lagi terbitan buku terbaharu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.











  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. BUKU KHAZANAH BERHARGA SIMPANLAH SELAMA-LAMA

    ReplyDelete
  2. buku masih elok isinya tu, buatkan kulit baru pun ok gak tu :)

    ReplyDelete
  3. arwah ayah ammi pun sejenis suka buku camni. Dalam kotak buku dia banyak Atlas, Encyclopedia. Sampai ke anak-anak dia...semua dihujung jari. Jadi tiadalah buku2 fizikal yang sebenarnya jauh lagi bagus dari internet.

    ReplyDelete
  4. Macam pernah tengok buku ni.

    ReplyDelete
  5. Menariknya buku ni wak. Lengkap.
    Walaupun maklumat di hujung jari, buku fizikal begini tetap jadi pilihan saya.

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya lebih puas membaca buku daripada membaca Di internet..
    Sebab Tu lebih suka beli buku sebagai simpankan utk generasi yg Akan datang ..

    ReplyDelete
  7. Menariknya buku! All in 1.
    Paling best ada pasal planet, fuhhhh..

    ReplyDelete
  8. Buku yang sangat bermanfaat..
    bagus untuk ada di setiap rumah..

    ReplyDelete
  9. menarik buku ni...bukan aje budak2 suka, mak pak budak pun suka...

    ReplyDelete
  10. Menarik jugak sebenarnya kalau duk diam diam layan buku ni kan wak

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly