NASI KECIL - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

NASI KECIL

By Wak Lat - Sunday, June 28, 2020

Mat Rock Food Truck Nasi Ayam Goreng Kunyit rm6 @2020

Tengahari jumaat.
Beratur di satu trak makanan nasi ayam goreng kunyit.

Ahmoi tetek besar: nasi kecil
Mamat trak: ha? nak nasik apa?
Kakak depan: dia nak nasik sikit je bro..
Mamat: oo nasi separuh

XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Kelmarin sebelum PKP penulis telah beli henfon Redmi Note 8 Pro.
Untuk anak wedok yg masa itu masih kuliah di kolej matrikulasi.
[+ link]

Sejak dua pekan ini isteri penulis (yg itu) membebel pula pasal henfon cap aiYamnya.
Bateri henfon mudah kehausan - caj penuh dirumah tapi bila sampai di tesco sudah turun 10%.

Jadi tadi penulis telah belikan henfon murahan sama seperti henfon anak wedok.
Naiktaraf (baca, upgrade) sikit sahaja.
Weh, saperlar x sayang bini tapi ada kan. Khannns.

Blog bukanlah hakmilik kekal.



Updated lalat. Selepas seminggu, penulis tangkap gambar untuk informasi sahaja.

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. Lepas ni makin comey la gambor wakk

    ReplyDelete
  2. Apa ke nasi kecil pulak perginya, direct translate dari bahasa apa tu haha kelakar pulak

    ReplyDelete
  3. Wak pun selalu makan nasi kecil
    tetapi lauk besar

    ReplyDelete
  4. Nasi kecil pelbagai lauknya sedap tu

    ReplyDelete
  5. Aku lihat nasi enak sangat, tapi pas kursor didekatkan mau memperbesar nasi ada lalat pada kursor tak enak jadinya maafkan

    ReplyDelete
  6. untunglah kakak dapat fon baru.

    apakah motif wak strike perkataan selepas amoi tu???

    ReplyDelete
  7. Tukar henfon terus, nape tak tukar beteri je Wak hehehee...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly