TANDAS CANGGIH - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

TANDAS CANGGIH

By Wak Lat - Friday, June 19, 2020



Disclaimer. Ini mungkin entri remeh.

Walaupun penulis orang kampung asli yg guna tandas cangkung.
Tapi bila guna tandas duduk tidaklah sampai penulis pijak tempat duduk dengan kasut.

Sekarang ini di tempat memotong rumput ini, penulis kena belajar cara guna tandas air semburan bidet itu pula.

Ada orang kata jamban di Jepun itu sudah lama guna semburan air seperti ini.
Tapi seingat penulislah, jamban cangkung di Jepun dorang guna terbalik.
Sila bayangkan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

18 comments

  1. tak suka betul kalau dpt tandas yg ada bidet mcm ni.

    ReplyDelete
  2. susah nya bila tandas yang ada bidet tu wak, nak kene tepat sasaran tu payah hahahha... jangan canggih sangat sampai wak tahan sakit perut membuang kt rumah je

    ReplyDelete
  3. Canggih tandas tempat motong rumput wak. Jimat air kaedahnya haha. Tapi serius tak best dan rasa was-was je bersih ke tidak? 😂. Cari tandas lain la wak 😅

    ReplyDelete
  4. Memang payah kalau jamban macam ni

    ReplyDelete
  5. Kalau tersasar habis basah yang suar kecik Wak huhuhu...
    Siapalah yang duk pijak kat atas tu lagilah jauh tersasarnya.

    ReplyDelete
  6. canggihnya tandas bidet xreti nk guna

    ReplyDelete
  7. Nyampah tau kalau dapat tandas rupa ini, memang tak jadi la nak guna.

    Gigih wak buat rakaman dalam tandas tu ya..haha

    ReplyDelete
  8. Sanggup menahan dari guna hihi

    ReplyDelete
  9. Mmg tak selesa tandas mcm ni huhu

    ReplyDelete
  10. hahaha
    saya 1st time guna dekat tempat kerja
    mula2 pening nak kawal bidet tu
    sekarang dah biasa lah
    cuma still rasa xpuas

    ReplyDelete
  11. Masa kerja Petrosains memang macam nilah tandasnya. Kena hadap juga..belajar bercebok style ni..aduhhhh...kalau boleh tahan memang tahanla...masalahnya tempat kerja sejuk giler.

    ReplyDelete
  12. hahaha ..alamak tak dapat bayangkan.. :P Actually dah byk tandas mcm ni, kat airport, hotel 5, 6 bintang, klcc .jenuh jugak!

    ReplyDelete
  13. aduu stress mikir kalau dapat tandas macam ni hahah

    ReplyDelete
  14. Tidak dapat bayangkan.. hahaha

    ReplyDelete
  15. memang tak suka guna toilet mcm ni
    kita org melayu,mesti nak guna
    paip juga...
    hahaha

    ReplyDelete
  16. Ni ok lagi, kat GH lagilah Wak....kebanyakan tandasnya tak de air....acane tu

    ReplyDelete
  17. guna paip jugak yg syiok dan puas..
    jamban mcm nie mungkin boleh bela ikan laga dlm nya. heee

    ReplyDelete
  18. alau jumpa jamban macam ni, kensel aje hajat

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly