SOON NURSERY - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

SOON NURSERY

By Wak Lat - Monday, June 29, 2020



Assalamualaikum.
Salam pagi senin ya kawan2 penulis semua2 lah.

Petang semalam temankan isteri penulis (yg itu) mencari anak pokok pisang atau kelapa.
Untuk ditanam di tanah sekangkang kera itu.
Tapi manalah ada jual ditengah pekan.
Lainlah kalau tinggal di kampung.

Walaupun begitu.
Terbelilah juga anak pokok rambutan, dan limau nipis.
Bonsai tidak dibeli, tapi.
Harap2 hidup subur.
Aminn.

Blog bukanlah hakmilik kekal.



  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. Moga2 subur la anak2 pokok yg dibeli tu.

    Terbeli bonsai tu sekali tak wak?? 😄

    ReplyDelete
  2. cantiknya bonsai...bertanamlah apa saja wak sbb masa xtunggu kita sedar2 pokok2 yg ditanam dh keluarkan hasil

    ReplyDelete
  3. Cepat besar ya pokok pokok semua

    ReplyDelete
  4. segar segar nampak semuanya.. geram pula

    ReplyDelete
  5. Heheheh kalau anak pokok kelapa beli je kelapa semaikan sendiri wak heheheh.... moga subur tanamannya

    ReplyDelete
  6. Ingat Kan wak beli bonsai..🤭
    Cantik..

    3 Tahun lagi.. InshaAllah dah boleh petik buah rambutan tepi rumah ye wak..

    ReplyDelete
  7. Baguih menanam pokok ni..semoga dapat hasil yang lebat nanti 😎👍🏻

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly