BUKU 3 LIMA BUKAN 3 LALAT - Tiga Lalat 2021

BUKU 3 LIMA BUKAN 3 LALAT

By Wak Lat - Saturday, May 15, 2021

Old time 555 book aka credit card.


Semasa mencari buku nota setebal 300 muka.
Penulis ternampak buku 3 lima yg kecil.
Mengimbau kenangan dulu2 zaman kanak2 dikampung.
Buku 3 lima itu ibarat kad kredit dimasa kini.

Movie lalat. The Man from Nowhere (Korean: 아저씨) 2010.
2. Short Cuts 1993.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Balai Polis Masai @2021

Sunset at Jalan Lembah just now.

  • Share:

You Might Also Like

18 comments

  1. dulu dulu plain je warnanya ye wak. sekarang dah bercorak pulak. Ada lagi rupanya buku 3 lima ni.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum wak
    selamat hari raya idulfitri maaf zahir batin. moga sambutan aidilfitri tahun ini tetap meriah biarpun dalam suasana norma baharu..

    ReplyDelete
  3. Lagi elok buat 555 dari kad kredit, sebab buku takde bunga.

    ReplyDelete
  4. Eh comel plk buku 3 lima yg baru ni ye.. Haha nnt nk try cr gak la

    ReplyDelete
  5. Selalu beliiii buku 555 ni masa zaman sekolah rendah buat conteng conteng hehehe.
    Selamat Hari Raya Aidilfitri wakkkk!

    ReplyDelete
  6. ade lagi ke sekarang ni orang pi kedai bawak buku 555 ni?

    ReplyDelete
  7. Arwah bapak wak ada simpan buku ni buat belanja kat kedai.

    ReplyDelete
  8. buku 35 dulu2 tulis hutang ja

    ReplyDelete
  9. hahah betul sbb buku tu utk tulis hutang saja lol

    ReplyDelete
  10. Ada lagi satu Wak..555 tu juga salah satu brand rokok kan...ingat lagi iklan tu lagu dia 🎼tiga limmaaaaaa🎶🎵

    ReplyDelete
  11. classic buku kecil tu Wak.. zaman sek kena ada.
    nak tulis nama sapa bising haha..

    ReplyDelete
  12. lejen ni..skrg dah ada corak2, dulu plain je..

    ReplyDelete
  13. Saja nak bagitau... uncle ni tergolong dari orang yag tak layak apply kredit kad... Huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. Zaman pengawas dulu, buku tiga lima ni buat catit sape datang lambat

    ReplyDelete
  15. lama x tgk buku tu... skrg dah warna warni ya

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly