VIRAL PANTUN CINCAU MALAM JUMAAT DAN USTAD SOMAD KAHWIN LAGI - Tiga Lalat 2021

VIRAL PANTUN CINCAU MALAM JUMAAT DAN USTAD SOMAD KAHWIN LAGI

By Wak Lat - Friday, May 07, 2021

sumber: internet
Penulis pun terjebak dengan pantun cincau ini.
Kecoh sehari dua ini pasal cincau sehingga dibuat pantun oleh netizen. Sebenarnya inilah asal usul fenomena cincau ini bermula dan atas sebab apa.
Sila baca hingga habis.  

Ketika sesi soal jawab bersama Menteri Keselamatan, seorang wartawan (gambar dari internet diatas) telah menarik perhatian orang ramai apabila membangkitkan isu rentas negeri oleh golongan tertentu. Jelasnya kerajaan harus lebih tegas mengenai isu ini.

"Kita tak mahu lagi rentas negeri melibatkan orang kenamaan, orang terkenal bagi alasan tidak munasabah. Contohnya ke Melaka membeli cincau misalnya. Nak ke Pulau Pinang membeli pasembur misalnya. Mungkin Datuk Seri boleh bagi jaminan dan penjelasan yang tegas kepada semua rakyat Malaysia supaya patuh pada SOP dan tiada sesiapa diberi kebenaran untuk rentas negeri."


Ini videonya:


Kenapa cincau? Betul kah ada orang jual cincau di Melaka? Orang Melaka sendiri pun tidak pasti. Macamlah tiada cincau terbaik di bukit belacan kann.
Sebab itulah alasan membeli cincau di Melaka tidak masuk akal. Lainlah kalau meLangkawi batas atau meNilai karpet kann.  Makcikkiah khannns. 

Pergi ke cincau membeli kedai,
Membeli cincau pergi ke kedai,
Kedai membeli cincau ke pergi, 
Pergi ke membeli cincau kedai, 
Ke pergi kedai cincau membeli,
Cincau membeli pergi ke kedai.

Ehh. Dah jadi entri merapu lah pula. ;p

VIRAL LAIN: USTAD SOMAD KAHWIN LAGI
Ramai sudah tahu ustad somad sudah bernikah baharu.
Isteri muda gadis jeliter umur 19 tahun.
Kalau ustad pun nak pilih gadis muda, habis yg umur 40an tu saper pula yg nak uools.
Tetapi tidak ramai yg tahu pasal mantan isteri ustad somad.
Mereka sudah bercerai pada 3 Disember 2019.
Itu sahaja penulis melaporkan.
Harak maklong.
ps. Tapi ada je orang tak  kenal siapa Ustad Somad. Hawauuu.
Atau buat2 tak tau? Jeless lettewww., 

sumber: internet

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

30 comments

  1. cincau sedap wak...buat sejuk badan lepas minum

    ReplyDelete
  2. Laku keras jualan cincauuuu hahaha

    ReplyDelete
  3. Ada.. Kat bazaar Ramadan di Melaka ada jual cincau.. 😆😆

    ReplyDelete
  4. ...Cincau is new to me.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi tom. Grass jelly, or leaf jelly or herb jelly, is a jelly-like dessert eaten in East and Southeast Asia. It is created by using the Platostoma palustre plant and has a mild, slightly bitter taste. It is served chilled, with other toppings such as fruit, or in bubble tea or other drinks. Wikipedia

      Delete
  5. ooo..gitu kisahnya..cincau sedap..

    ReplyDelete
  6. Alkisah begitu ceritanya. Tak paham juga bila netizen viral pasal cincau. cincau sedap apa campur dengan air soya. sejuk-sejuk. Macam lah kat melaka je yang ada cincau sampai nak rentas negeri

    ReplyDelete
  7. Yang nak kahwin dengan ustad somad tu nak dapat suami mithali gitu wak. Almaklum lah kan pak ustad.

    ReplyDelete
  8. Macam cincau biasa tapi sebenarnya sangat sinis dan mendalam kan wak.

    ReplyDelete
  9. belum sempat makan cincau bulan puasa ni.

    ReplyDelete
  10. tula sana sini org komen psl cincau...tk suka cincau

    ReplyDelete
  11. tapinya wak, ramai orang guna pantun cincau yang pernah viral beberapa tahun lepas... pantun cincau tu gunakan bahasa yang tak elok... pastu ini keluar semula lepas kes wartawan tu

    ReplyDelete
  12. Suka minum cincau tapi blom ada rasa nak kawen baru walau umur dah 43 tahun..selesa hidup macam ni...like i care apa orang nak cakap..khennnnn....

    ReplyDelete
  13. yg dipantun netizen cincau tu bkn ada double meaning ke wak???

    ReplyDelete
  14. pergi ke kedai membeli lengkong laa wak (kata org kedah) hahaahah

    ReplyDelete
  15. Oooo... Baru tahu punca viral cincau tu. Lama dah tak pekena air cincau. :)

    ReplyDelete
  16. Hyvää viikonloppua sinulle.

    ReplyDelete
  17. kecoh pasal cincau... patot laa cari cincau kat kedai semua tempat habis. laku keras cincau tu.. uustad somad tu famous ....

    ReplyDelete
  18. Ooooo... ada videonya ke? laaa hai

    ReplyDelete
  19. Mohon jangan fitnah air cincau...huhu

    ReplyDelete
  20. aha la wak,, erkk sape eh ustaz somad tu, baru nak tanya? jgn marah eh..

    ReplyDelete
  21. Selamat pengantin baru Ustaz Somad.
    hei...tak pasal-pasal laki saya beli cincau, dia buat sendiri minuman tu untuk berbuka puasa hihhihiii.

    ReplyDelete
  22. Pelik kenapa bukan cencaluk.
    Suka gak dengar ceramah ustaz Somad selain USD sebab bahasa dia mudah difahami dan ada unsur lawak juga.

    ReplyDelete
  23. Air cincau sedap tak ada kena mengena huhu

    ReplyDelete
  24. skrg ni semua air nak letak cincau, semua makanan nak letak cheese

    ReplyDelete
  25. Sedapppp air cincau campur soya

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly