NEAR MISSED - Tiga Lalat 2021

NEAR MISSED

By Wak Lat - Tuesday, May 18, 2021

Near Seksyen 3 Bangi Gateway


Ooh.
Semalam penulis hampir ditimpa kecelakaan.
Kerana cuai dan kelam kabut.
Buka pintu cikputih tanpa melihat kereta yg datang laju dari arah belakang (kanan).
Kereta myvi merah (743) itu pun tidak mahu perlahan walau dilaluan belakang kedai yg sempit.

Kamus lalat.
A near miss, "near hit", "close call", or "nearly a collision" is an unplanned event that has the potential to cause, but does not actually result in human injury, environmental or equipment damage, or an interruption to normal operation.

Movie lalat. No Mercy 2019 (Korean: 언니 )
2. The Others 2001.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Alhamdulillah, tak jadi apa2..

    ReplyDelete
  2. kalau dana tu mesti berdebar mcm nak gugur jantung huhuhu

    ReplyDelete
  3. Syukur...next time berhati- hati wak....

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..syukur tak berlaku apa-apa. King tu jalan mana mana pun laju.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, takde pape..saya pun kengkadang buka pintu sesuka hati jugak..hehe..kena beringat ni :)

    ReplyDelete
  6. Sepanjang memandu kereta saya pernah melanggar dan dilanggar. Syukur, kemalangan² kecil.. Kereta je yang rosak/kemek, orangnya masih ok.

    ReplyDelete
  7. Myvy kan memang lejen...

    The Others tu memang bagos

    ReplyDelete
  8. kadang2 macam tu lah, kita dah berhati2 tp orang laen pulak yg cuai..

    ReplyDelete
  9. Allahu...selamat tak jadi apa2

    ReplyDelete
  10. Kita kena berhati-hati sentiasa. Nasib baik tak ada apa2

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly