ANOTHER RETAIL APOCALYPSE - WINNIE PLACE - Tiga Lalat 2021

ANOTHER RETAIL APOCALYPSE - WINNIE PLACE

By Wak Lat - Saturday, May 08, 2021

An abandoned shopping mall, Winnie Place, Jalan Sungai Chuah, Kajang @2021


Hari ini sepatut penulis merentas negeri lagi.
Tapi kerja memotong rumput harus didahulukan.

Pasal gambar pusat beli-belah Winnie Place tinggalan diatas.
Ekonomi negara sedang teruk sekarang.
Bersyukurlah pada sesiapa yg masih punya rumput untuk dipotong.

Dan kes baharu wabak covid-19 mencecah angka tertinggi (4498) hari ini.

Movie lalat. Spotlight 2015.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

19 comments

  1. mungkin zaman ekonomi merudum berlanjutan 7 tahun sebelumpulih semula

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lalu sini rasanya. Terkejut tengok angka kes baru semalam. Gila banyak!

    ReplyDelete
  3. Pasal covid-19 ni saya tak tau nak kata apa. Dah naik bosan dengan ni semua.

    ReplyDelete
  4. Bosan dgn pkp. Seronok kemain org selangor menyumbang kes

    ReplyDelete
  5. Semoga ujian ini semakin mengukuhkan lagi iman kita kepadaNYA.

    ReplyDelete
  6. Ekonomi bukan teruk lagi wak... dah keluar air mata darah ni...

    ReplyDelete
  7. tak tau nak rasa apa dah tentang bilangan kes ni..haih

    ReplyDelete
  8. ...that is a dramatic building.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi tom, it used to be a shopping mall., but now an abandoned building

      Delete
  9. Rasanya semakin mwncekam melihat grafik korban epidemi terus melonjak di hampir swmua negara.
    Entah akan berapa tahun lagi wabah ini akan usai ...

    By the way, anda kok bisa menulis berkomentar di blog saya menggunakan bahasa Jawa 😊.
    Berasal dari pulau Jawakah ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh orak mas., datok nenek moyangku wong jowo., haku wong key ell., ;p

      Delete
  10. Merentas langsung x dubenarkan dh Wak..19 May sampai 6 June wak....aduhaiii..dah agak dh..kes plak makin tinggi

    ReplyDelete
  11. Makin nak raya, makin tinggi kes naikk. Hmmmm...

    ReplyDelete
  12. aaa ahh kan bangunan ni kalau lalu kat Kajang tu kdg lalu sini gak..

    ReplyDelete
  13. kalo kat JB ni paling sedih tengok Puteri Pacific Hotel..huhuhu..da jadi tinggalan juga sejak PKP tahun lepas kena tutup terus..

    ReplyDelete
  14. WP tu masa dok kajang dulu x pernah masuk situ..x tau ape ade dlm tu.. ni dah pindah Putrajaya lagi la bertahun gak gi kajang..

    ReplyDelete
  15. bersyukur lah kepada yang masih ada pekerjaan

    ReplyDelete
  16. Masih bekerja seperti biasa alhamdulillah

    ReplyDelete
  17. Kerajaan tengah pening, nak selamatksn nyawa atau ekonomi

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly