AN UNKNOWN TOWN CALLED KELAPA SAWIT (OIL PALM) - Tiga Lalat 2021

AN UNKNOWN TOWN CALLED KELAPA SAWIT (OIL PALM)

By Wak Lat - Tuesday, May 11, 2021

Kelapa Sawit is a town between Kulai and Simpang Renggam Johor @2021.


Petang usai mesyuarat tingkap yg lamanya hampir 2 jam.
Penulis pun berlarian merentas negeri.

Limpas pekan kecil bernama Kelapa Sawit.

Movie lalat. 15 Minutes of War, 2019 (French: L'intervention).

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. Kau tinggal di mana?

    Kelapa Sawit.

    ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah bro., lalu je pekan Kelapa Sawit tuh.., ;p

      Delete
    2. Komen awal saya tu sebenarnya umpama dialog. Bukan saya tanya pada Wak.. ��

      Delete
    3. haha.. agak dah bro.. mcm pelik je soklan tuuh.. 😅

      Delete
  2. Sadly I couldn't make the translate button work for me.
    I hope you are surviving the lockdown and are safe and well.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi madam, thanks for dropping by my humble blog here..
      yes I notice for the first time if you visit this page, u couldn't find and choose the English translate button, u need to click other language first than u can see the English button.. I hope this help.. thanks again and hopefully we can survive this pandemic of covid virus soon.. ;p

      Delete
  3. Tak pernah sampai sini. Tak pernah ke Kulai kot rasanya. Simpang Renggam pun lalu hai hai je. Baru tahu wujud kat Johor rupanya. Orang Johor tak tahu..huhu

    ReplyDelete
  4. SALAM AIDILFITRI WAK N FAMILI MAAF ZAHIR BATIN

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum wak. ni first time tahu ada nama tempat Kelapa Sawit. btw, wak ni orang jawa ke orang Sabah? saja tanya. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam cik semut ittewww.,
      mak bapak wong jowo, wak je orang key ell bahh., ;p

      Delete
  6. ada ye nama kawasan kelapa sawit

    ReplyDelete
  7. Kata nama am jadi kata nama khas.

    ReplyDelete
  8. ni kat johor kan. klu kat selangor ni ade assam jawa kalau tak silap

    ReplyDelete
  9. Pernah ke sini hujung tahun lepas..value ladang kelapa sawit lepas tu lalu pekan kelapa sawit, patah balik jumpa lagi pokok kelapa sawit...hehehehehe

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly