HEAVY RAINS, THUNDERSTORM IN THE EVENING - Tiga Lalat 2021

HEAVY RAINS, THUNDERSTORM IN THE EVENING

By Wak Lat - Monday, May 10, 2021

Hot wheather now, but there will be heavy rains, thunderstorm soon later.


Sekarang cuaca agak panas di waktu pagi dan tengahari.
Tetapi disebelah petang pula akan turun hujan lebat dan ribut.

Cerita lain.
Tulat sudah raya.
Seperti tahun lepas, kuih raya juga tidak banyak dibeli.
Itupun untuk makan sendiri.

Movie lalat. Dangal 2016.


Sinopsis -seorang bekas penggusti negara idamkan anak lelaki utk mewarisi bakat sbg penggusti dan meraih pingat emas utk negara. Pelbagai cara untuk membuat anak lelaki, ie atas bawah kiri kanan depan belakang semua. Tapi malangnya kesemua anak2nya yg lahir adalah perempuan. Jadi kebetulan disebabkan satu peristiwa beliau nampak ada kebolehan pada 2 org anak pompuan yg dewasa. Jadi dia pun melatih mereka bermatian.
Komen lalat - mmg cerita drama, skrip, sinematografi yg terbaik. Aamir Khan sbg penerbit & pelakon utama juga terbaik - dari muda berbadan sado hingga ke tua perot buncit. Meleleh airmata penulis sepanjang durasi filem hampir 3 jam. Aduhai. Jap, penulis nak ambil tisu.
Sape penah layan filem Aamir Khan yg lain spt 3 Idiots dll?

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Pineapple tart home cookies
Various raya cookies @2021

  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. semalam teruk betul ributnya, kat tmpt kerja saya sampai banjir dan banyak pokok yg tumbang. nasib baeklah smlm cuti

    ReplyDelete
  2. Amboi... sekali sekala tajuk omputeh kau!

    ReplyDelete
  3. byk kuih raya Wak..hehe..

    Layan movie Aamir - 3 idiots, Mann...Mann yg paling ingat..hehe..

    ReplyDelete
  4. eh mcm best plak baca sinopis Dangal...
    nnt bole cari laa....

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum wak.

    Saya bukan peminat cerita hindustanhe... tapi, cerita2 bagus macam ni saya mmg layan.

    ReplyDelete
  6. yes! i've seen the film. Best...
    Btw...gebu nampak tart nenas tu...hehehehe..

    ReplyDelete
  7. Melaka masih belum hujan lagi. Panas dia boleh tahan.. Pasal kuih tat tu, tu hari dapat sebalang kecil hadiah khatam Al-Quran, tak sempat raya dah habis.

    ReplyDelete
  8. Banyaknya kuih raya.. meh sikit

    ReplyDelete
  9. Sedap sedap kuih raya wak beli tu. Betul tu wak, tengahari panas. petang hujan lebat betul.

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. hi Tom.. these are not sweets.. but festival biscuits & cookies.. u should try them someday.. 😅

      Delete
  11. Tiru kita lettew tayang biskut raya...🙄🙄

    ReplyDelete
  12. smlm lebat juga ujan....byk biskut raya tu

    ReplyDelete
  13. saya pun baru tengok dangal tu last week, perghhhhh best!

    ReplyDelete
  14. Dangal ni saya tonton di wayang. Memang cerita yang menarik

    ReplyDelete
  15. Wonderful green landscape.

    ReplyDelete
  16. Memang best punnn dangal tuuuuu! Amir khan pulak tu berlakon hehehe.

    ReplyDelete
  17. I wish i can understand Hindustani

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly