NTV7 PUN SUDAH TIADA - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

NTV7 PUN SUDAH TIADA

By Wak Lat - Thursday, February 18, 2021

ntv7 old logo, circa 2001
Semalam penulis dikhabarkan bahawa saluran percuma ntv7 telah ditamatkan.

Cuma penulis teringat kembali kenangan di tahun 2001.
Ketika penulis diterima sebagai salah seorang pemenang rancangan kuiz ntv7.
Siapa masih ingat, rancangan "Who Wants to be a Millionaire"?

Ketika itu, isteri penulis (yg itu) sedang sarat mengandung.
Bayi yg masih dalam perut itu pun sudah 19 tahun usianya sekarang.

Link lalat. Makcik nasi lemak pun tengok millionaire.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
me @2001

  • Share:

You Might Also Like

25 comments

  1. wahhh kenangan betul tu wak... cuma x fhm knape nak replaced channel ni? bkn ke boleh buat channel baru? ke... buat channel baru ni gn byk $$?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh kementerian pendidikan dh amek alih ganti dgn didik7 .. gituu

      Delete
  2. oh lah ye ke wak. Dulu2 ntv7 macam best citernya tapi lah ni cam tak best je. Asyik wow shop je pagi petang siang malam boring

    ReplyDelete
  3. Siapa sedih ntv7 dah tak ada maknanya dia memang tua la. (Termasuklah saya)

    ReplyDelete
  4. waaaa~~~!! menang berapa ribu time tu, hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh, ada kat link youtube tuu., hehehe

      http://www.youtube.com/watch?v=hPBzykCjcos

      Delete
    2. perhhhhh Wak dapat menang RM64 ribu ringgit! kenangan sungguh rancangan tu!

      Delete
    3. wakkk ,congrats !!!! rm64rib ! bykk tuuuu.. nasib baik tak jwb soalan last tu kan

      Delete
  5. ada baca juga psl ni..ganti dgn channel didik ...suka program ni "Who Wants to be a Millionaire"

    ReplyDelete
  6. Wak millionaire rupanya. Kenangan zaman sekolah membesar tengok ntv7. Janganla sedih wak. Yang penting kontrak dengan tv pendidikan masyuk. Harap media prima dapat bonus, boleh tumpang sekaki.

    ReplyDelete
  7. Baik ganti dengan perkara berfaedah. Oklah ganti letak siaran pendidikan daripada asyik suruh beli barang. Hehe.

    ReplyDelete
  8. oo ye ke dah tak de. tak tau cerita.. dah jarang tgk TV.

    ReplyDelete
  9. Dah banyak2 channel kat tv memang tak pernah layan NTV7, betapa dia dianak tirikan sampai dah xde terus dh

    ReplyDelete
  10. wow indahnya kenangan tahniah lewat wish xpa kan wak

    ReplyDelete
  11. Dulu memang banyak rancangan best, tapi sekarang banyak tayang psl go shop je bohsan...

    ReplyDelete
  12. Hmmm interesting. How have I not hear of ntv7 before?
    I just followed your lovely blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear radi, there is no ntv7 channel in the states., so no worries, we're on the other side of the world ., ;p

      Delete
  13. dulu paling banyak laa ntv7 siarkan rancangan kartun. sekarang tinggal kenangan jak

    ReplyDelete
  14. Setiap yg bermula pasti akan berakhir...

    ReplyDelete
  15. nampak sgt dah lama x tgk tv... smp x tau ntv7 dah xde...
    tp ada la nmpk iklan pasal tv baru didik ke hape nya...

    ReplyDelete
  16. Banyak rancangan best NTV7 walau kadang dipandang sepi. Okaylah jadi DidikTV membantu juga di kala pandemik ni.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly