NO MORE JALAN ROLLERCOASTER

By Wak Lat - Sunday, February 28, 2021

Sunrise this morning
Salam pagi Ahad kawan2 penulis semua2 lah.

Nama Jalan Rollercoaster (foto 2 tahun lepas) itu sudah ditukar ke Jalan Haji Mohd Amin. 
Samalah seperti pekan Batang Berjuntai yg dahulu.

Jom sarap.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
Jalan Hj. Mohd Amin used to be known as Jalan Rollercoaster
Nasi goreng campur mee goreng at Diplomatik

  • Share:

You Might Also Like

19 comments

  1. Selamat pagi ahad wak. Enak sarapan wak. Kat kedai suka sarapan macam ni. campur campur dapat rasa 2 hidangan :) baru tahu ada nama Rollercoaster.

    ReplyDelete
  2. Sebagai penggemar Mee Goreng, saya terliur

    ReplyDelete
  3. Kalau dapat lari kat jalan tu, best juga. Hill training. Hehe. Sedapnya mee goreng campur nasi goreng.

    ReplyDelete
  4. Alaaa... Uncle lagi suka nama jalan Rollercoaster!

    ReplyDelete
  5. terliur nengok mee goreng tu wak...

    ReplyDelete
  6. menyelerakan betul tengok nasi goreng campur mee goreng tu ^^

    ReplyDelete
  7. first time tau ada jalan roller coaster...
    maybe sebab x pernah lagi sampai area situ gak nya kan... ;)

    ReplyDelete
  8. Ada satu jalan kat pinggiran Putrajaya pun ginilah..roller coaster sangat dulunya. Kecut perut kalau lalu situ dulu.

    ReplyDelete
  9. Mmm...kadang suka nama asal sebab ada cerita dan peristiwa disebaliknya.

    ReplyDelete
  10. Tukar nama pun, local akan tetap panggil jalan rollercoaster

    ReplyDelete
  11. apa benda yg putih atas jalan tu wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo itu simen tumpah dari lori simen laar., huhuhu

      Delete
  12. Oh ada ya jalan rollercoster....tapi tenguk pun dah gerun mencanak naik bukit jalan tu. dapnya mee goreng dengan ansi goreng...sambal tu yang marbeles.

    ReplyDelete
  13. Salam, kat taman SA/kenny hill/bukit tunku pun ada satu jalan rollercoaster. kalau travel dr stadium hoki jalan duta menghala ke perumahan elit bukit tuanku.

    ReplyDelete
  14. kat JB ni pun ada jumpa jalan macam ni..curam betul turun bukit...terkejut kita...

    ReplyDelete

terimakasih diatas komen2 semua ye ...

House Fly