OLD CAMERA: LUMIX GF1 - Wak Can Walk in Doha Too

OLD CAMERA: LUMIX GF1

By Wak Lat - Wednesday, February 17, 2021

Panasonic Lumix GF1
Link lama: New camera: Lumix GF1 (9/9/11).

Sudah hampir sepuluh tahun penulis guna kamera tanpa cermin ini.
Sekarang, sejak guna henfon cap aiyam, kamera ini tidak lagi digunakan.
Terbiar lama dan penuh habuk.
Penutup bateri dan kad ingatan pun sudah patah.

Ooh ya. 
Kamera lama penulis ini masih berfungsi baik. 
Cuma gambarnya agak kusam. 
Dan kadang2 susah hendak fokus pada subjek. 

Tapi blog haruslah dikemaskini setiap hari kan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
Panasonic Lumix GF1
WW: WORDLESS WEDNESDAY.
Gambar2 lain diambil bukan dengan kamera diatas ya.

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. lamaaaa camera tu, boleh guna lagi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole je diguna lagi., tapi skrg dh terbiasa guna henfon cap aiyam je nih., hehehe

      Delete
  2. Lawa mana pun kamera phone, takkan boleh lawan DSLR. Teringat masa trend kamera ni famous. Berebut orang beli. Hehe

    ReplyDelete
  3. camera dh item klasik tapi berguna tu

    ReplyDelete
  4. Saya masih simpan kamera lama yg guna filem, hehe

    ReplyDelete
  5. cantik semua gambar yang dikongsi wak...

    ReplyDelete
  6. Kamera compact saya pun masih elok tapi dek hp lagi changgih terdampar le dia dalam gerobok

    ReplyDelete
  7. Dlu kala zaman camera digital ada juga camera lumix ni.. Tp dh berkubur.. Skarang smua guna smartphone je

    ReplyDelete
  8. betul2, sejak ada HP, kamera ni mmg simpan aje la hehee

    ReplyDelete
  9. Walaupun begitu. Value dia mahal wak :)

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly