TO NEUTRAL OR NOT WHILE WAITING AT TRAFFIC LIGHT

By Wak Lat - Thursday, February 25, 2021

Jalan Tanjung Minyak @2021
Biasa tunggu lampu merah bertukar hijau di simpang.
Penulis tidak akan tukar gear ke N seperti kebanyakan oranglain.
Biarkan sahaja gear di D.

Ada oranglain yg tukar gear ke N dan sangup tarik brek tangan. 
Bila lampu trafik sudah tukar hijau maka kelam kabut lepaskan brek tangan. 
Dan kelam kabut juga tukar gear masuk ke D. 
Tengok pun rasa tegang (baca, stress). 

Tapi sekarang teknologi kereta baharu semakin canggih kann. Is Toyota Rush a Good Buy?
Ada kereta baharu bila berhenti sekejap pun tiba2 enjin mati sendiri.
Untuk jimat minyak dan penyelengaraan katanya.

Ooh. Gambar kehijauan belukar diatas.
Aktiviti biasa untuk hilangkan kebosanan.
Dan untuk diabadikan dalam blog penulis yg biasa2 ini juga.
Penulis ambil ketika tunggu lampu trafik bertukar hijau.

Updated lalat. Gambar bawah pula ketika  matahari terbit pagi tadi.
Ditefian sawah pula.
Penulis malas buat entri baharu ya.

Movie lalat. Artemisia 1997 (18SX).

Blog bukanlah hakmilik kekal.
Puisi Sawah Kedamaian - by Syukri Naim
Sunrise this morning from Taman Leech Avenue @2021

  • Share:

You Might Also Like

19 comments

  1. No comment.
    Saya dah terlalu lama tak drive, pencen awal..

    ReplyDelete
  2. Kalau tanam musang king lumayan ini kawasan
    Tak pun buat bela lembu r kambing.

    ReplyDelete
  3. heheh me bawak manual car, so tanak sakit kaki kena N kan , letih pijakkkk kalau still gear 1 haha

    ReplyDelete
  4. Kehijauan, tenang mata yang memandang.

    ReplyDelete
  5. Saya tukar N kalau tengok traffic light tu banyak simpang dan kebiasaanya lama. Tempat tu memang nama Leech Avenue ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooh ciksal jgn pembaris sgt., adalah berdekatan situ jeew., ;p

      Delete
    2. Pembaris jugak saya ni rupanya

      Delete
  6. Love that sunrise shot! Gorgeous!

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  7. Saya pun xmasuk N. Lama tak drive. huhu
    View yang mahal :)

    ReplyDelete
  8. Selalunya dana taj tukar ke N, tapi edt rajin tukar ke N bila di trafik lite yg lama kene tunggu

    ReplyDelete
  9. Foto Wak semuanya gred A++

    bagilah tips...

    ReplyDelete
  10. saya selalu tukar ke N bila kat trafik light, tp tak tarik hand break.

    ReplyDelete
  11. pemandangan yg cantik lg mendamaikan...

    ReplyDelete
  12. kete yg skarang canggih yg mati enjin tu tp kalo tk biasa panic juga...biasa tukar gear ke N tp tk tarik handbrake

    ReplyDelete
  13. Kadang saya masuk N. Malas hendak tekan brek kaki lama-lama.

    ReplyDelete

terimakasih diatas komen2 semua ye ...

House Fly