HOW A PARKING TICKET IMPACTS A DRIVER - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

HOW A PARKING TICKET IMPACTS A DRIVER

By Wak Lat - Wednesday, March 24, 2021

Fifty sen for one hour only.
Pagi2 penulis sudah berlarian ke Sungai Chua.
Hajat untuk keluarkan duit juta2 lemon dari ATM bank berdekatan.
Tapi abam guard tiba2 tutuplah pintu pula.

Bila ditanya, "lama lagi lah wak," jawab abam guard sambil mengunci pintu gelas.

Jadi, penulis pun bersarapan dulu di kedai mamak berdekatan situ.
Usai makan roti telur bawah dan teh o panas kurang manis.
Tiba2 ternampaklah orang majlis sedang menyaman kereta2 yg tiada tiket parkir.
Bertempiaranlah penulis mencari mesin tiket parkir berdekatan.

Walaupun hanya saman sepoh hinggit, wehh siapalah tidak sayang duit kan. Khannnns?

Movie lalat. Days of Heaven 1978. Sinopsis. Dikisahkan dalam tahun 1916, ia menceritakan kisah sepasang kekasih miskin, Bill dan Abby, yg pergi ke Texas Panhandle untuk menuai gandum kepunyaan seorang petani yg kaya. Bill memujuk Abby untuk berkahwin dan menuntut harta warisan petani (WP) yg kaya raya itu yg sedang sakit barah dan bakal mati dalam masa setahun. Komen penulis - sinematografi ladang gandum yg cantik dan menarik. Lakonan Richard Gere juga padu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
This is not for my car. Jalan Sungai Chua, Kajang.
My old rusted cikputih still alive and kicking

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Sepoloh hengget tu lepas jugaklah beli makanan hahaha

    ReplyDelete
  2. Wow, cun-lah cik putih. It seems that she is well taken care of :)

    ReplyDelete
  3. baiklah bayar tiket parking dari bayar saman majlis.. hehehe

    ReplyDelete
  4. tiket parkir tu penting. Kena saman berapa pun tetap duit :)

    ReplyDelete
  5. rm10 tu pada uncle macam dapat bonus...! huhuhu

    ReplyDelete
  6. Hehe..mujur wak sempat berlarian beli tiket ya..jimat sepuluh ringgit

    ReplyDelete
  7. fuh nasib baik terperasan...
    klu x, konpom kena jgk saman tu...

    ReplyDelete
  8. Cik putih tu seksi laaa...hahaha..x suka sistem parking kat Seremban, kena bayar thru online..kalau mak abah pi dating? confirm balik tu bawak saman RM10

    ReplyDelete
  9. murahnya..50sen je sejam..

    Richard Gere masa muda..last tengok citer Pretty Woman..

    ReplyDelete
  10. Kalau tak mahu bayar tiket parkir, bawak motor atau bysikel aje

    ReplyDelete
  11. Parking oh parking selalu menjadi masalah donia

    ReplyDelete
  12. hahaha.. pernah kene gak, masa tu tengah cari tempat nak beli kupon parking, sampai kereta semula dah dapat surat cinta....

    ReplyDelete
  13. nasib baik nampak , kalau tak... rugi duit kan

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly