SATAY NEAR LEECH AVENUE - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

SATAY NEAR LEECH AVENUE

By Wak Lat - Monday, March 22, 2021

Sate ayam
Dari mana datangnya lintah?
Dari sawah turun ke kali.

Ehh. Malam tadi penulis sudah mengidam mahu makan sate.
Sate ayam sepoh cucuk sudah.
Jemput makan kawan2 penulis semua2 lah.

Movie lalat.    Ja-yu-eui eon-deok (2014).

Blog bukanlah hakmilik kekal.
This is sate ayam with nasi impit.

  • Share:

You Might Also Like

18 comments

  1. Baru haritu buat nasi impit dengan kuah kacang, sate kena tunggu raya baruuuuu syok makan hehehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya.. saya makan nasi impit kuah kacang je arini.. hehehe

    ReplyDelete
  3. ada ke leech avenue..hehe..

    ReplyDelete
  4. balik keje nnt bolehlah cari sate ;-)

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaaa...erm....ok nak cari satay lepas ni...

    ReplyDelete
  6. Sejak ada isu daging tempoh hari kawasan taman PC ni dah susah nak dapat satay daging..kami suka sate daging.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya sate. Tapi kalau saya tak terabis 10. Maksimum 5 je.

    ReplyDelete
  8. aduhh terbanyang lintahhhhhh ni huhuha

    ReplyDelete
  9. sedapnya wak, dana kalau sate tak pernah tolak... makan gitu je tanpa sos pun layan

    ReplyDelete
  10. sedapnya, lagi sedap kalau ada orang belanja hehe

    ReplyDelete
  11. Sedapnya sate.Kekurangan hirisan bawang di situ :)

    ReplyDelete
  12. Aduh wak ni buat ngences orang je dahle satay ni peberet orang

    ReplyDelete
  13. Sate memang makanan kegemaran sesiapa saja.. Jarang sate tak sedap, mana-manapun sedap.. Adalah beberapa kedai yang rasanya amat sedap. Nyum.. Nyum..

    ReplyDelete
  14. tiba-tiba teringat sate kat satu kedai di Chaah Johor...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly