TEA DOESN'T NEED SUGAR TO TASTE GOOD

By Wak Lat - Tuesday, March 02, 2021

A McD hot tea on my lap on the moving vehicle.
I AM ALLERGIC TO COFFEE
Dulu penulis memang peminum kopi yg tegar.
Hari2 penulis minum kopi.
Sejak kejadian sakit perut yg luarbiasa.
Maka penulis tidak boleh minum apa2 jenis kopi pon.

GALAXY J1 MINI PRIME
Kelmarin penulis terjumpa henfon pintar yg lama.
Kenangan bersama sewaktu penulis menjadi pemandu Uber.
Saiz memori dan cakera keras yg kecil.
Saiz skrin yg kecil juga.
Tapi banyak jasa ketika memutarbelit dan manipulasi sistem maklumat.
Semua tinggal kenangan.

UNLIMITED PREPAID XPAX
Kelmarin juga penulis baru tahu.
Celcom sudah ada pakej prabayar tanpa had.
Cuma rm35 sebulan.
Lagipun sekarang banyak data internet harus diguna.
Sekurang2nya 3GB data harus digunakan setiap hari.


Blog bukanlah hakmilik kekal.
My old and unusable Samsung Galaxy J1 mini prime
A new Celcom Xpax Unlimited internet prepaid

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. biar la kecil tapi berjasa ye wak hehehe

    ReplyDelete
  2. hp yang ada waktu susah senang..banyak jasanya tu..saya pon simpan lagi telefon yang lama

    ReplyDelete
  3. Betul wak, teh memang sedap tanpa gula pun. For now saya suka kopi lagi but slowly reduce coffee intake. try minum teh withour sugar lah macam wak :)

    murah juga data plan celcom tu. pakej berbaloi :)

    ReplyDelete
  4. Kopi atau teh PC minum bila nak sangat atau pergi rumah orang diberi air teh atau kopi. Perut tak tahan dan pening. Padahal PC suka sangat air teh dan kopi.

    ReplyDelete
  5. sama la sejak kena gastrik ni, mcm terpaksa elakkan minum kafein...
    tak dapat dah nk minum teh o panas cicah roti..
    x dapat nak minum kopi mahal...

    henpon paling awal guna nokia mcm botol air hahaha....

    ReplyDelete
  6. understand... klu terlalu sngt suka kopi dulu, skrg mmg dah takleh nak minum.. one of my friend, masuk ja seteguk kopi skrg, sakit kepala terus.. kesian dia

    ReplyDelete
  7. Masa J1baru keluar, rasa hebat dah. Tapi itulah teknologi. Saya pun usaha nak pantang kopi. Apasal la kopi sedap sangat. Haih

    ReplyDelete
  8. saya pon bukan peminum kopi tegar, tapi kalau ada saya minum jer tak kira lah kopi kapal api atau kopi starbak.

    ReplyDelete
  9. Masih boleh minum kopi lagi Wak alhamdulillah.

    Mrs. A pun bila tahu celcom ada unlimited RM35 sebulan tu Along sulung langggan yang tu

    ReplyDelete
  10. Uncle masih penagih kopi... Tak taulah sampai bila...

    ReplyDelete
  11. dalam perancangan untuk tukar plan postpaid celcom ke prepaid celcom juga ni.. sbb rumah n ofis ada wifi dahh.. menarik plan prepaid celcom ni, bole berjimat jugak

    ReplyDelete
  12. skt perut minum kopi? 1st time dgr..

    ReplyDelete
  13. dulu peminum coffee tegar ye wak?
    samsung J1 mini prime macam saya punya juga dulu hehe
    ehhh murah juga celcom tu rm35.00 sebulan !

    ReplyDelete
  14. Saya pula penggemar kopi/nescafe.. Memang kena minum secawan sehari untuk boost mood.. hehehe..
    Teh o kalau ditambah hirisan lemon, lagi umph walaupun tanpa gula..
    Kenangan betul melihat hp lama ye..
    Celcom ini kadang okay.. kadang menyakitkan hati line nya.. hehehe

    ReplyDelete
  15. uishhhh bergetar2 air teh nya wak..hahahah

    kita masih suka kedua2nya tapi kena kurangkan pengambilan sebab skang da start ambil vitamin c..

    ReplyDelete

terimakasih diatas komen2 semua ye ...

House Fly