KETAGIH DENGAN KRA POW CHICKEN RICE - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

KETAGIH DENGAN KRA POW CHICKEN RICE

By Wak Lat - Thursday, March 25, 2021

Boat Noodle at Jalan Diplomatik
Petang penulis sudah berlarian untuk makan malam.
Restoran siam mee sampan yg berdekatan pun kena rentas negeri.

Seperti biasa penulis pesan nasi ayam krapow yg sedap itu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
Boat Noodle at Jalan Diplomatik (Before)
Boat Noodle at Jalan Diplomatik (After)
Boat Noodle at Jalan Diplomatik

  • Share:

You Might Also Like

23 comments

  1. wah sedap ke wak. Masakan siam ka. Oh kat putrajaya rupanya.

    ReplyDelete
  2. Hmmm..tak perasan pulak boat noodle ada this kind of menu..lagi tak perasan..dah ada boat noodle outlet kat diplomatik area...nampak sangat la dah lama bebenor teman tak pegi area situ...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah rs kenyang plk tgk pinggan wak licin hahah

    ReplyDelete
  4. nampak sedap...ala2 masak kicap..

    ReplyDelete
  5. ish2 saja je menggoda nengok nya nasi goreng wak tu, telur tu lagilah menarik sangat untuk di layan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh, bukan nasi goreng., nasi putih je, telur mata kerbau, ayam cincang halus je., hehehe tapi rasanye lumayan.. tryla cikkak dana

      Delete
  6. dekat tempat saya pon ade kedai tom yam yang buat kra pow ni, tp saya tak berapa minat sebab agak masin pd taste saya...

    ReplyDelete
  7. ramai dah yg sebut menu ni... belum pernah cuba je... one day!

    ReplyDelete
  8. Okey..SA x berapa suka menu ni..i dont know why maybe sebab isi ayam tu dia cincang2 macam tu kot...

    ReplyDelete
  9. Belum pernah aku mencicipi rasa nasi Krapow ..., aku penasaran dengan rasanya.
    Dominan pedaskah ?.

    ReplyDelete
  10. kena selalu pi siam nihhh hehe

    ReplyDelete
  11. sedapnyer!
    couple dgn nasi putih panas, waklat.
    nice :)

    ReplyDelete
  12. Masakan siam memang sedap ditekak,anak dara siam pula sedap mata memandang..hihihi

    ReplyDelete
  13. mmg fav menu ni tp tula dh makin naik harga..2021 blum singgah lg boat noodle..

    ReplyDelete
  14. x pe kasi licin... rezeki kan...

    ReplyDelete
  15. Apa sangat la rentas negeri. Sebelum covid wak merentas negara lagi

    ReplyDelete
  16. Tak pernah makan lagi wak. jadi, belum jadi penagih kra pow chicken rice :)

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly