NOT EVERY DAY IS GOING TO BE A GOOD DAY - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

NOT EVERY DAY IS GOING TO BE A GOOD DAY

By Wak Lat - Wednesday, March 31, 2021

I rarely use this rear window and still it breaks
Kejadian tengahari tadi.
Mula2 penulis mahu hantar cikputih ke tempat cuci kereta bandar koboi itu.
Tapi oleh kerana tengahari yg panas lit2.
Penulis pun buka ke empat2 cermin tingkap untuk hilangkan haba bahang dari dalam.
Tapi kemudian dalam perjalanan, penulis tidak boleh tutup cermin tingkap sebelah kanan pintu belakang.
Setelah beberapa kali mencuba, penulis pasti ada masalah dengan motor dalam pintu pula.

Jadi penulis tukar haluan.
Ke bengkel yg selalu penulis bepergian.

Dipendek cerita.
Pomen akan pesan motor untuk cermin tingkap itu.
Pesanan dari Key Ell katanya.
Ambil masa 2 hari 2 malam.

Cerita lalat lain.
Gambar2 dibawah penulis ambil ketika di kedai cuci kereta itu.

Movie lalat. Let Him Go 2020.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
Goldfish for luck at carwash 
A nice sofa at carwash

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. dugaan. terus takleh basuh kereta tu.hehe

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh tunggu, beli kat spare part atau shoppee, murah sedikit. Bengkel biasa, mahal.. Saya pernah kena.

    ReplyDelete
  3. Nasib baik 4 tayarnya masih boleh berpusing

    ReplyDelete
  4. alamaak.... cermin blkg terstuck ye wak...
    bihtu mlm ni tutp pakai apa tu? plastik ke?

    ReplyDelete
  5. Nasib baikkk cermin tingkap yang problem, kalau enjin yang problem, lagi banyak masalah hehehe

    ReplyDelete
  6. Selalu juga jadi pada Kuda Merah Sha.. Jem tak mahu buka, kemudian bila dah boleh buka tak boleh ditutup cerminnya.. hehehe..
    Sofa tu mengancam.. Baring sambil membaca pasti ohsem..

    ReplyDelete
  7. Itulah Wak malang tidak berbau kentvt aje berbau.
    Chill-chill sudah

    ReplyDelete
  8. Kereta wak nak manja-manja la tu, buat perangai

    ReplyDelete
  9. dua hari dua malam ? lama betul

    ReplyDelete
  10. baby putih tu nak vacation 2 hari 2 malam tu wak

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly