I ALMOST STRANDED ON THE HIGHWAY

By Wak Lat - Thursday, March 04, 2021

Sigh! 
Orang kata kalau tanda amaran paras kehabisan minyak menyala.
Masih ada 55 kilometer untuk berlarian.

Malam kelmarin semasa berlarian merentas negeri.
Baru perasan paras minyak dalam tangki adalah rendah.
Bila baru sahaja limpas kawasan rehat dan rawat itu bahh. Ayer Keroh hala selatan
Untuk mendapatkan bekalan minyak seterusnya adalah dalam 60 kilometer. Pagoh.

Perlarian dengan penuh keresahan.
Janganlah sampai tersadai ditengah2 lebuhraya dimalam gulap guliter.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Sy percaya, wak sudah selamat mengisi minyak.

    Pernah terkena jugak macam ni

    ReplyDelete
  2. Inilah detik mendebarkan ketika berada di jalanraya..lagilah kalau ada sesakkan lalulintas,lagi gelisah.

    ReplyDelete
  3. Harap2 dapat isi minyak...babb ni yang selalunya seram

    ReplyDelete
  4. lelaki memang gitu, tunggu dah tinggal 2 bar baru nak isi minyak kalau di hiway tu isi jelah awal sikit... eeee geram

    ReplyDelete
  5. Ha tulah orang lelaki. Kalau kita yang perempuan ni dok sibuk minyak tinggal berapa dia suruh rilek. Ha kan.. Nasib baik x jadi filem Karak. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah iye lah kan nasib baikkkkkkk. nyarissss tu hehehe

      Delete
  6. takut la kalau mcm tu... sebb tu kena surekan minyak at least 3 bar.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. almost stranded, maksudnya wak sempat isi minyak :)

    ReplyDelete
  8. Pernah rasa saat mendebarkan tu...berzikir banyak-banyak.
    Sebelum tu dah siap berceramah kat driver sebab tak alert..haha

    ReplyDelete
  9. Saya kalau dah berkelip memang tak tunggu lama terus tuju stesen minyak walaupun suami kata masih boleh jalan jauh..
    better save than sorry.. hehehe

    ReplyDelete
  10. saya yakin wak tak pape :)
    steady wak!

    ReplyDelete
  11. teringat time cod aritu, stuck dalam jammed pastu minyak pula tinggal 1 bar. perghhh haru nya rasa sampai kuning bha jadinya. taubat taknak cod dekat area tu lagi

    ReplyDelete
  12. kalo berkelip dekat highway memang boleh mengundang keresahan..

    ReplyDelete

terimakasih diatas komen2 semua ye ...

House Fly