A MARKETING GIMMICK - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

A MARKETING GIMMICK

By Wak Lat - Sunday, April 25, 2021

Creative marketing idea at Jalan Tasik @2021
Tadi penulis sudah berlarian ke kedai serbaneka itu.
Dalam hujan gerimis membasahi bumi.
Selalu penulis ke kedai ini untuk urusan fotostat.

Bila ditanya, "satu copy seposen," kata taukeh.
Bila penulis persoalkan tulisan fotostat 5 sen diluar kedai itu.
"Ooh, itu kalau wak copy sehibu keatas," katanya.
Yo wes.

Maksud lalat.
Gimik adalah wadah atau idea baru yang diguna pakai terutamanya untuk menarik perhatian atau meningkatkan daya tarikan, selalunya dengan nilai gaya yang sedikit. Apabila digunakan untuk pemasaran runcit, ini adalah ciri unik atau pelik yang dirancang untuk menjadikan produk atau perkhidmatan menonjol dari pesaingnya.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

15 comments

  1. Nak meniaga kena pandai gimik. Baru tak tenggelam dengan pesaing lain. Sabo jelah

    ReplyDelete
  2. Nak meniaga memang kena gimmik macam tu wak...baru orang datang...hahaha...kiranya marketing strategy dia menjadi laa

    ReplyDelete
  3. Antara gimik dan penipuan.. ntah la.

    ReplyDelete
  4. strategi bisnis mesti mantap kan

    ReplyDelete
  5. aiyaaa...ini yang tak ditulis. Kadang tu ada tulis tapi cenonet je bawah tu. Gimik marketing yang biasa digunakan. huhu..tertipu sudah.

    ReplyDelete
  6. Marketing tak tentu hala bt org marah

    ReplyDelete
  7. hehe takpa, belum over lagi gimiknya hehe

    ReplyDelete
  8. yg pasti harga tu x kan dpt kat KL skrg hahaha

    ReplyDelete
  9. Biasa la tu.. Org akn nmpk murah trus masuk kedai kn.. Marketing utk customer masuk kedai

    ReplyDelete
  10. Itu kiranya strategi peniagaan tu wak. Orang akan cari yang murah tapi sebenarnya tak murah pun ada banyak syaratnya untuk dapat murah.

    ReplyDelete
  11. cantik gila gambar hujan ni wak

    ReplyDelete
  12. adoi.. gitu pula.. kalau macam tu memang kena bubuh 10senlah.. mana boleh bubh 5sen..

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly