KEDAI DUA HINGGIT - Tiga Lalat 2021

KEDAI DUA HINGGIT

By Wak Lat - Thursday, April 22, 2021

Please hover your mouse to see back and forth.
Mr Dollar, Today's Market Masai @2021


Oleh kerana penulis sudah lama tidak pulang ke rumah hinggap.
Isteri penulis (yg itu) berguling2 mengadu air manisan bergas sudah habis.

Sempat lagi dia sarankan untuk periksa kedai RM2 yg baru dibuka di Today's Market.
Jadi, penulis pun berlarianlah ke Today's petang semalam.
Memang betullah.
Semua barang cuma dua hinggit.
Walaupun air botol coke itu tertulis rm2.60.
Tapi rak kabinet dalam kedai masih belum penuh lagi.

Ehh. Pagi tadi penulis sudah sahur nasi goreng kampung sahaja.
Di masa dan tempat yg sama seperti semalam.
Alone matcham biasa.

Movie lalat. 4x4 (Argentine-Spanish 2019).
Sinopsis. Ciro, si mamat maling jalanan, cuba mencuri set radio didalam kereta 4x4 kepunyaan seorang doktor bersalin. Tetapi beliau terperangkap didalam kereta 4x4 itu yg canggih dgn ciri2 keselamatan. Ulasan penulis. Cerita disatu lokasi terkurung persis Phone Booth yg saspen, tegang dan mendebarkan. Tetapi akhiran yg agak kuchiva.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

KSL Condo. Taman Rinting during dusk @2021
Sahur this morning before dawn at Jalan Lembah @2021

  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. ok lah tu wak, semuanya rm2...

    ReplyDelete
  2. Sahur makan nasi Goreng, best jugak. 🤭

    ReplyDelete
  3. CC tu boleh mengundang diabetes wak...

    ReplyDelete
  4. dah lama tak beli air manis botol, kalau beli pon sekadar kat mekdi atau kfc jer

    ReplyDelete
  5. jangan minum manis banyak-banyak ye

    ReplyDelete
  6. Coke tu boleh sekali sekala wak. gula ne akeh banget sih

    ReplyDelete
  7. Sahur makan nasi goreng cepat siapnya. Gambar wak memang tetap ohsem

    ReplyDelete
  8. Apa menu dengan coke tu? kot laa buat float ke...

    ReplyDelete
  9. Sahur pun sempat lagi wak ambik gambar lawa ya.

    ReplyDelete
  10. kedai 2 hengget ni ada saka. datang tgn kosong keluar berplastik plastik hahaa

    ReplyDelete
  11. Untung le beli Coca Cola dapat diskaun namposen. 😅

    ReplyDelete
  12. bersyukur dengan apa yang ada

    ReplyDelete
  13. Lepas minum CC RM2, rasa mubeng-mubeng tak Wak endasnya?

    ReplyDelete
  14. untung gak membeli ada diskaun 6 posen :)

    ReplyDelete
  15. Curlasss wak sahur kat luorrr hahaha

    ReplyDelete
  16. kedai rm2 tapi harga lebih 60sen hahaah

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly