BULAN PUASA TAK SAH KALAU TAK PERGI PASAR RAMADHAN - Tiga Lalat 2021

BULAN PUASA TAK SAH KALAU TAK PERGI PASAR RAMADHAN

By Wak Lat - Saturday, April 24, 2021

Param Taman Rinting Masai @2021
Semalam petang penulis pergi ke param berdekatan rumah hinggap ini.
Tapi banyak lalat lah pula. Huhuhu.

Jadi petang tadi penulis berlarian ke param (pasar ramadhan) sebelahan taman.
Kena keluar awal dari rumah, selepas asar.
Sebab kalau lambat sedikit akan tersekat di kesesakan jalanraya depan Tesco.

Bila tiba ditempat param tahun lepas.
Penulis lihat tiada pula.
Rupa2nya sudah bertukar lokasi.

Dipendek cerita.
Penulis beli rojak petis sahaja.
Dan ikan masak kari untuk bersahur esok pagi.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

21 comments

  1. Tahun ini baru sekali pergi bazaar Ramadan.

    ReplyDelete
  2. Meriah....dekat ngan tempat saya, mak saya pun suka gi sini. Huhu~

    ReplyDelete
  3. "kesekan jalan raya" mungkin macet kalau diindonesiakan ya ananda. Selamat malam. terima kasih telah berbagi informasi.

    ReplyDelete
  4. kita baru pergi 3 kali 😂 ehhh banyak la tu kan! hehee

    ReplyDelete
  5. rojak petis pembuka selera sedap tu

    ReplyDelete
  6. kalau pergi Bazaar Ramadan nak bantu mereka berniaga

    ReplyDelete
  7. dah lama tak jumpa rojak petis. Kena cari ni. oh ya waklat, saya memang tak nampak iklan tu, sebab tiap kali saya buka, iklan ramadhan je naik haha

    ReplyDelete
  8. wah rojak petis..lama tak makan..sedap juga ni kalau dapat makan.

    ReplyDelete
  9. Belum sempat ke bazar ramadhan lagi sebab malas driving. Hahaha

    ReplyDelete
  10. Saya selalu rasa nak pergi param tapi tak jadi sebab bila petang jer dah rasa tak larat nak berlarian

    ReplyDelete
  11. ASsalamualaikum Wak, Saya dah lama tak jejak param sejak covid, wak...
    sekarang pun masih takut-takut nak jejak.

    ReplyDelete
  12. Setakat hari ni belum lagi ke Bazar @ param, sementelah hari2 masak sendiri :p

    ReplyDelete
  13. Pergi bazaar awal awal wak, boleh elak kesesakan dengan manusia lain hahaha.

    ReplyDelete
  14. apeni wak sebut rojak petis. Teringin pulak. kalau saya, bulan puasa tak ke bazaar ramadan :)

    ReplyDelete
  15. taun ni sabah tiada bazar ramadhan huhu masak sendiri d rumah ja :(

    ReplyDelete
  16. saya hari2 ke param, maklumlah hidup sebatang kara... mcm tu lah

    ReplyDelete
  17. Dah lama tak pergi ke pasar ramadan sejak harganya mahal dan lauknya cepat basi. Kalau teringin pun beli kuih kat orang meniaga tepi-tepi jalan sebelum masuk ke taman.

    ReplyDelete
  18. selamat berbazar wak, atie skali pun tak pernah pegi

    ReplyDelete
  19. Tahun ini belum pernah ke bazar Ramadhan lagi Wak tak sanggup SOp SoP Sop...

    ReplyDelete
  20. Saya kalau ke param, akan beli dnegan peniaga yang dah biasa dibeli je.. Tahun ini baru dua 3 kali ke Param..

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly