BUTTERFLY PARK & KILOMETER ZERO - Tiga Lalat 2021

BUTTERFLY PARK & KILOMETER ZERO

By Wak Lat - Tuesday, April 13, 2021

Morpho Helena (M)


Sebenarnya penulis sudah lama mahu berlarian ke taman rama-rama.
Dulu Taman Rama-rama Melaka tapi tidak kesampaian.
Kerana sekatan jalanraya betul2 didepan taman tema itu.

Petang tadi penulis pun berlarian ke Taman Rama-rama Key Ell.
Dapatlah tangkap dua tiga keping gambiran.
Susah dan mencabar juga ya mahu menangkap gambar rama-rama yg senantiasa terbang.

Selepas itu, penulis pun berlarian ke dataran Merdeka.
Olehkerana pelancong luar negara pun tidak kelihatan.
Maka mengambil gambar ditengah2 dataran adalah menyenangkan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Taman Rama-rama KL @2021
Di Dataran Merdeka @2021:
Dataran Merdeka KL @2021
Di Tesco Ampang:

Tesco Ampang

  • Share:

You Might Also Like

23 comments

  1. Gambar cili kering dan ikan koi tu paling memikat di mata kita

    ReplyDelete
  2. Lamanya tak jalan-jalan kat KL.

    ReplyDelete
  3. cantik rama2...dkt sign "i love KL" tu ramai bergambar OOTD

    ReplyDelete
  4. kena cari yg kilometre 0 tu..bermulanya di sini..

    ReplyDelete
  5. tak tahu plak batu km 0 tu ade kat dataran merdeka. dulu selalu lepak dataran, tp x perasan plak ade di situ

    ReplyDelete
  6. taman rama-rama tempat yang saya takkan masuk wak, rama-rama tu memang lawo tapi dia punya keadaan sebelum jadi rama-rama tu geli den oi wak...

    ReplyDelete
  7. Eh.. tiba tiba ada gambar cili kering.. hehehe..
    Cantiknya kala jengking tu..

    ReplyDelete
  8. Cantik cantik tangkapan gambar wak. Jarang Key Ell sunyi macam ni.

    ReplyDelete
  9. butterflies in my stomach, takde ke..😁

    ReplyDelete
  10. Bak kata omputih, nice shot. 👍🏼

    ReplyDelete
  11. Cantik gambar kupu-kupu. Gigih ini tangkap yang terbang.

    ReplyDelete
  12. Aik? Yang ni takde bagi amaran gambar banyak? hehehe

    ReplyDelete
  13. Saya suka taman rama-rama KL tu. Nanti nak pergi lah lepas raya

    ReplyDelete
  14. Gambar Bangunan sultan abdul samad putih dan hitam nampak klasik sangat.

    ReplyDelete
  15. Biar gambar berbicara.
    Gambar last tu bicaranya pedas Wak

    ReplyDelete
  16. Rajinnya berjalan ha...x panas ke wak...hehehe....tetiba terselit cili kering..

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly